El València Basket acaba primer amb patiment

L'equip taronja ha guanyat l'IDK Euskotren 58-65 i s'assegura el factor pista en totes les eliminatòries del play-off pel títol

Queralt Casas, en una acció del partit
Queralt Casas, en una acció del partit / Iván Terron

El València Basket ha acabat la fase regular de la Lliga Femenina Endesa en primer lloc, per primera vegada en la seua història. Això sí, ha tocat patir més del previst per a aconseguir-ho, ja que l'equip taronja ha hagut de suar de valent per a guanyar l'IDK Euskotren en l'última jornada de la fase regular (58-65).

Les jugadores de Rubén Burgos necessitaven guanyar per a certificar el primer lloc, ja que si hi havia un triple empat amb l'Uni Girona i el Perfumerías Avenida de Salamanca baixava fins al tercer. Això ha tensat el València Basket, que ha eixit al partit engarrotat i sempre a mercé de l'IDK. De fet, les basques han aconseguit una renda de fins a onze punts en el segon període (26-15). Però les taronja han retallat distàncies en el descans (37-30).

El guió s'ha mantingut en la represa, amb el València Basket sense encert de cara a la cistella i l'IBK controlant el partit en tot moment. De fet, el tercer quart ha acabat amb 49-44 favorable a les locals. Han hagut de passar 36 minuts per a veure les taronja davant en el marcador per primera vegada en tot el duel, gràcies a una cistella de Marie Gülich (56-57). El partit ha canviat des d'aquest moment i les de Rubén Burgos ja no han deixat reaccionar les basques.

Marie Gülich, amb tretze punts, però sobretot, Queralt Casas, amb dotze i quatre triples decisius, han sigut les millors del València Basket. Ara les taronja s'enfrontaran a l'Estudiantes en els quarts de final del play-off pel títol, i el rival en semifinals eixiria del duel entre el Saragossa i el Gernika.