València acollirà la final de l'Eurobasket femení 2021

FIBA Europa trasllada el final de la competició de París al pavelló de la Font de Sant Lluís.

Presentació de València com a seu de l'Eurobasket femení 2021
Presentació de València com a seu de l'Eurobasket femení 2021

València acollirà les semifinals i la final de l'Eurobasket femení 2021. Això després que FIBA Europa haja aprovat modificar les seus d'aquest campionat, que organitzen conjuntament les federacions nacionals de França i Espanya i que finalment incrementa el protagonisme de l'organisme espanyol.

Inicialment Lió anava a acollir dues fases de grups i els encreuaments de quarts de final de la competició i París s'anava a convertir en escenari de la semifinal i final. La Federació Francesa ha renunciat a aquest rol principal, en benefici de l'espanyola. Amb els canvis, la selecció espanyola de bàsquet defendrà el títol aconseguit a Belgrad al pavelló de la Font de Sant Lluís de València. Allí es disputaran dues fases de grups, quarts de final, els partits que dirimiran de la cinquena a la vuitena posició i la lluita per les medalles. A hores d'ara es desconeix quina seu francesa acollirà la primera ronda i els partits de quarts que encara els correspon organitzar.

La 38 edició de l'Eurobasket se celebrarà a la Font de Sant Lluís del 17 al 27 de juny. D'aquesta manera, Espanya torna a ser seu d'un campionat intercontinental femení. Tenerife va acollir el setembre del 2018 el Mundial femení, on la selecció espanyola es va penjar el bronze i l'any passat es convertiren en campiones d'Europa a Belgrad. Després de la competició europea, a les de Lucas Mondelo els esperen, un mes després, els Jocs Olímpics de Tòquio, del 23 de juliol al 8 d'agost.

També et pot interessar

stats