Un primer quart horrible condemna el València Basket contra l'Unicaja (63-83)

L'equip taronja, que venia de guanyar el Baskonia en l'Eurolliga, perd el quart lloc en la Lliga ACB

Xabi López-Arostegui, en una acció del duel
Xabi López-Arostegui, en una acció del duel / València Basket

El València Basket ha patit la huitena derrota de la temporada en la Lliga ACB, després de caure clarament contra l'Unicaja Màlaga a la Fonteta (63-83), en un partit marcat per un mal primer quart, en què els taronja només han aconseguit anotar set punts.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha eixit sense tensió a la pista i ho ha pagat molt car. Els valencians han començat sense idees en atac i l'Unicaja ho ha aprofitat per a obrir la primera gran diferència del duel (7-19). Els taronja, obsessionats en el llançament de tres, tampoc han sabut reaccionar en el segon quart i el desavantatge només ha fet que créixer (11-31). Un temps mort ha desfet mínimament el bloqueig del València Basket i s'ha arribat al descans amb un resultat de 25-41.

En la represa, Davies i López-Arostegui han intentat la remuntada, però el domini de l’Unicaja no ha minvat. Els problemes s’acumulaven. Chris Jones s’ha retirat amb molèsties, però després ha tornat a la pista. També Brandon Davies ha deixat de jugar perquè s’ha girat el genoll esquerre. I s'ha arribat a l’últim quart amb un desavantatge de quinze punts (42-57).

Una antiesportiva a Osetkowski ha situat els taronja a només deu punts i la Fonteta ha intentat animar, però l'equip ha tornat a desaparéixer de la pista. Els d’Ibon Navarro, amb un joc dinàmic i ordenat, han aconseguit el màxim avantatge poc abans del final (55-80). Al remat, la irregularitat dels de Mumbrú ha suposat una nova derrota, en un partit en què cap jugador taronja ha anotat deu punts.