Un inspirat Dubljevic lidera el València Basket cap a la victòria

El club taronja guanya per 86 a 67 el Montakit Fuenlabrada de Marko Popovic.

El base del València Basket, Sam van Rossom, ha sigut un dels més destacats del partit / Manuel Bruque (Efe)

El València Basket ha aconseguit aquest diumenge a la Fonteta la tercera victòria en la Lliga Endesa i s’ha col·locat en la sexta posició de la taula de classificació. El rival ha sigut el Montakit Fuenlabrada, el primer equip de la Lliga que ha canviat d'entrenador. Néstor 'Che' García, que l'any passat ja va entrenar l'equip, ha tornat a seure a la banqueta madrilenya després de la marxa d'Agustí Julbe. La valenciana Anna Montañana, excol·laboradora del València Basket, és una dels ajudants del tècnic del club de Fuenlabrada.

El conjunt taronja ha començat el partit amb la consigna de parar un vell conegut de l’afició taronja, el croata Marko Popovic. Els de Jaume Ponsarnau han endossat un parcial d’11 a 3 al rival gràcies a la bona faena de Dubljevic i Matt Thomas. El València Basket ha perdut la concentració i això ha permés que el Fuenlabrada s’acostara en el marcador. El primer quart ha finalitzat amb un resultat prou obert, 17 a 13 a favor del València.

Els tirs lliures, decisius en el partit

La defensa agressiva del Fuenlabrada ha fet que l’equip madrileny es carregara molt prompte de faltes personals. Un fet que han aprofitat els jugadors locals, que en el segon quart han convertit 16 tirs lliures. La defensa sobre Marko Popovic donava els seus fruits i el jugador ha acabat perdent els nervis i protagonitzant accions precipitades. Una d’elles, una falta antiesportiva que ha convertit Alberto Abalde. Gràcies a tots aquests tirs lliures, el segon quart ha acabat amb un resultat de 39 a 32.

En els primers minuts del tercer quart, la connexió Will Thomas-Dubljevic ha començat a funcionar i el València Basket s’ha escapat en el marcador de 14 punts (55-41). Però el Fuenlabrada ha començat a trobar el seu referent, Marko Popovic, mentre que els de Jaume Ponsarnau no han aconseguit anotar. Així, l’equip dirigit per Néstor García ha retallat les distàncies i el tercer quart ha finalitzat amb un resultat de 55-49.

El València Basket ha protagonitzat un gran inici en l’últim quart del partit. Tres triples quasi consecutius de la mà de Dubljevic i Van Rossom han acabat amb les esperances de remuntar de l’equip madrileny. El Fuenlabrada continuava sense poder explotar la seua màxima virtut, el tir exterior, i el partit ha començat a tindre un clar guanyador.

Finalment, els de Ponsarnau han acabat escapant-se en el marcador. El partit ha conclòs amb un resultat de 86 a 67. El pivot montenegrí Bojan Dubljevic ha sigut el millor del partit, amb 21 punts i 10 rebots, i 34 punts de valoració.