Un gran TAU Castelló cau en els últims minuts contra el Valladolid (97-98)

La derrota impedeix als castellonencs deixar quasi assegurada la seua participació en els play-offs d'ascens.

Internada del jugador del TAU
Internada del jugador del TAU / TAU CASTELLÓ

El TAU Castelló s'ha quedat a només un punt de fer un pas de gegant per a consolidar les seues aspiracions de jugar el play-off d'ascens en la jornada 30 de la LEB Or. De fet, els castellonencs han perdut per només un punt, 97-98, contra el Valladolid. La remuntada en els dos últims quarts no ha donat el fruit esperat en un dels millors partits de la temporada al Ciutat de Castelló.

Els dos primers quarts s'han caracteritzat per la falta d'encert en el tir dels castellonencs. Només en algunes fases s'ha aconseguit retallar les diferències en l'electrònic; sempre després dels temps morts demanats pel tècnic d'Onda, Toni Ten. De fet, els castellans, amb més efectivitat que els locals, han posat el marcador en el descans en un 41-56.

La resurrecció

Lluny de decaure, els blanc-i-verds han augmentat la intensitat defensiva i la determinació en els atacs en el tercer quart. Només en quatre minuts, els de la capital de la Plana han posat un parcial de 13-4. La intensitat ha passat factura als dos equips, que han entrat en bonus, circumstància que no ha desaprofitat el Valladolid. El tercer quart ha acabat amb 69-73 i amb totes les esperances dipositades en l'últim tram del partit.

Intensitat i tensió fins a l'últim segon

L'afició del pavelló Ciutat de Castelló ha espentat els seus. Una penetració d'Steinarsson ha posat per davant el TAU en el minut 34 (79-78). Els llançaments de Romà Bas i la solidesa en el rebot han fet pujar la tensió només dos minuts abans del final, 92-91 en el marcador. A partir d'aquest moment, ha passat a ser d'anada i tornada amb encert altern per als dos equips. Quan faltaven 15 segons per a la fi, i un 97-96 en electrònic, el visitant Wade-Gatman ha rebut una falta personal. El mateix jugador ha transformat els dos tirs lliures. Amb només tres segons, la pissarra del TAU ha estat a punt de donar la sorpresa, però el llançament d'Steinarsson no ha entrat. Una derrota que deixa sense premi la gran remuntada del TAU, però que dóna esperances si manté el nivell d'intensitat de la segona part.