El top 8 es complica

El València Basket ha perdut 90-79 a Mònaco i es manté fora de la zona del play-off pel títol

Chris Jones tracta de fer una cistella
Chris Jones tracta de fer una cistella / Sebastien Nogier (efe)

Les opcions de jugar el play-off pel títol de l'Eurolliga són cada vegada més reduïdes. El València Basket ha patit la cinquena derrota en les sis últimes jornades en caure 90-79 contra el Mònaco. Aquesta nova entropessada deixa l'equip taronja fora del top 8, encara que les derrotes del Baskonia i el Zalgiris li donen alguna opció.

El València Basket ha començat bé el partit contra un dels millors equips de l'Eurolliga i fins i tot ha disposat d'una renda de huit punts a tres minuts pel final del primer quart (14-22). Però un parcial de 8-0 per als locals ha tornat la igualtat al duel. Un mal segon període ha permés al Mònaco escapar-se en el marcador (48-36), però dues cistelles de Dubljevic i de Josep Puerto han deixat els taronja només set punts per davall en el descans (48-41).

L'equip d'Àlex Mumbrú ha eixit adormit a la represa i ha encaixat un parcial de 10-0 (58-41), però ha sabut reaccionar per a arribar amb vida a l'últim període (71-64). El València Basket ha fet el més difícil, situar-se a només quatre punts del Mònaco (73-69), però llavors se li han acabat les idees en atac. Un parcial de 9-0 ha acabat de decidir el partit en favor local davant un València Basket ofuscat en el llançament de tres.

Ja només queden quatre jornades perquè acabe la fase regular de l'Eurolliga i caldrà aconseguir almenys tres victòries per a tindre alguna opció de jugar el play-off pel títol. Però no tot són males notícies, ja que el huité lloc, que marca el Baskonia, està a només un triomf de distància.