El títol de lliga, a 40 minuts

El València Basket s'endú la primera victòria de la final contra el Perfumerías Avenida, per 70-66. Lauren Cox és la màxima anotadora taronja, amb 21 punts i 23 de valoració

Victòria del València Basket contra el Perfumerías Avenida a la Fonteta
Isabel Adam
04 de maig 2023 - 23:15

Victòria amb patiment del València Basket contra el Perfumerías Avenida, per 70-66, en el primer partit de la final pel títol de la Lliga. Les de Rubén Burgos s'han vist sorpreses per les rivals a les acaballes de l'últim quart. No han sabut administrar l'àmplia renda que han tingut durant pràcticament tot el duel, que han seguit a la Fonteta 6.972 aficionats, un rècord d'assistència en un partit de l'equip femení. L'equip taronja està ara a 40 minuts d'arrabassar el títol a les campiones i aconseguir la plaça directa per a l'Eurolliga. Serà si guanyen diumenge a Salamanca. Si no és així, hi hauria un tercer partit que es jugaria dijous que ve a la Fonteta.

Primer partit de la final pel títol de lliga entre el València Basket i el Perfumerías Avenida

Ajustat havia sigut l'inici del primer quart, en què tots dos equips han buscat endur-se el primer duel de la final pel títol. Tot ha canviat cap a la meitat d’aquest temps inicial, quan les valencianes han posat la maquinària a funcionar i han marcat distància en el marcador amb intensitat defensiva i els punts d'unes destacades Lauren Cox i Raquel Carrera. Aquest temps inicial ha conclòs amb un resultat de 23-13

La dinàmica de les de Rubén Burgos en defensa s’ha mantingut en l’inici del segon temps. Les valencianes han sumat el domini en el rebot ofensiu, cosa que ha desesperat les rivals, minvades per l'absència d'Onywhere i la baixa de Carleton. Els dos equips se n'han anat al descans amb un 43-24 en el lluminós

Lauren Cox, màxima anotadora del València Basket contra el Perfumerías Avenida

A l’inici del tercer temps de partit ha arribat la reacció del Perfumerías Avenida, amb l'anotació de Prince i Fasoula, que han permés a les visitants posar-se a 8 de les valencianes. Ara bé, l'entrada de Leti Romero i els triples de Cox han donat tranquil·litat a les locals per acabar aquest quart amb un 62-46 al marcador.

A l’inici de l'últim temps de partit les de Rubén Burgos han mantingut la renda, però la pressió de les de Salamaca ha començat a augmentar. Això fins que Prince ha deixat el Perfumerías a tan sols dos punts de les locals, quan a penes quedava un minut per al final del partit. En uns últims moments agònics, l'encert de la taronja Leti Romero en els tirs lliures i l'errada del triple de Leo Rodríguez en les castellanes ha salvat les valencianes, que s'han endut el primer duel de la final pel títol per 70-66