Tercera derrota seguida de l'HLA Alacant en la LEB Or

L'equip de Pedro Rivero ha perdut a Osca després d'un pèssim últim quart (76-64).

Pedro Llompart, en una acció del partit
Pedro Llompart, en una acció del partit / C. Pascual

L'HLA Alacant no ha esvaït els fantasmes dels últims dies i ha encadenat la tercera derrota seguida en la Lliga LEB Or (quarta, si comptem la Copa Princesa), després d'un altre pèssim final. Un parcial de 25-7 en l'últim període ha permés a l'Osca remuntar un partit que els alacantins tenien controlat, per a acabar imposant-se per un clar 76-64.

L'equip local ha eixit a la pista més endollat que l'HLA Alacant i en l'equador del primer quart ja guadia d'una renda interessant (13-6), però un parcial de 0-8 li ha donat la volta al marcador. El primer període ha acabat amb un marcador ajustat favorable als locals (20-18). En el segon quart s'ha vist la millor versió dels alacantins, que han arribat a guanyar de set punts (29-36) i se n'han anat als vestidors amb sis d'avantatge (32-38).

En la represa, l'Osca ha eixit decidit a capgirar la situació, però l'HLA ha resistit les envestides locals i ha aconseguit mantindre l'avantatge de sis punts al final del tercer període (51-57). Un parcial de 12-0 d'entrada en els primers cinc minuts de l'últim quart ha canviat per complet la decoració del partit (63-57). L'equip alacantí no ha superat en cap moment aquest colp dur i s'ha vist superat clarament per un rival que ha anat de menys a més (76-64).

Alejandro Galán (10 punts i 7 rebots) i José Miguel Urtasun (14 punts i 5 assistències) han sigut els millors d'un equip que, tot i la derrota, es manté segon, a només un triomf del líder, el TAU Castelló, que aquesta jornada no jugarà per haver-se detectat tres positius en Covid-19 en la plantilla.