El Tenerife complica la presència del València Basket en la Copa del Rei (89-95)

L'equip taronja, llançat en l'Eurolliga, encadena tres derrotes seguides en la Lliga Endesa.

Klemen Prepelič, en una acció del partit
Klemen Prepelič, en una acció del partit / Miguel Ángel Polo (Efe)

Cara i creu. Així es pot definir la temporada del València Basket: millor inici de l'equip en la història de l'Eurolliga i tretzens en la Lliga Endesa, després de tres derrotes seguides, una circumstància que no es donava des de la temporada 2012-2013. El Tenerife ha aprofitat aquesta circumstància per a endur-se una victòria de la Fonteta (89-95) que complica encara més les opcions dels de Jaune Ponsarnau per a classificar-se per a la Copa del Rei.

El València ha eixit al partit a totes, aprofitant la inèrcia de les tres victòries seguides en l'Eurolliga, i amb una bona defensa de Josep Puerto sobre Bruno Fitipaldo ha posat un 7-0 en el marcador. Però l'extaronja Aaron Doornekamp ha despertat els tinerfenys i els ha permés anar-se'n al final del primer quart per davant en el marcador, amb un triple sobre la botzina (16-22)

A l'inici del segon període, el Tenerife ha estirat el bon moment i ha arribat a gaudir d'una màxima renda de 9 punts (23-32). San Emeterio ha mantingut viu el València i l'encert de Martin Hermannsson ha servit per a estretir el marcador en el descans (38-42).

Un gran tercer quart ha servit els taronja per a donar-li la volta al partit. Labeyrie, amb el seu gran treball en defensa i en el rebot, i Prepelic, amb l'encert en el triple, han liderat els de Ponsarnau en un període que s'ha tancat amb un 30-18 per als locals (68-60).

Al començament de l'últim temps, els taronja han gaudit de la màxima diferència del partit després d'un triple de Hermannsson (74-62). Però llavors ha aparegut la figura de Fitipaldo, que s'ha tirat l'equip a l'esquena i ha connectat amb Shermadini per a posar els tinerfenys novament per davant (81-88). Dos triples de Van Rossom han ajustat el marcador (89-92), però una tècnica a la banqueta local per protestar unes possibles passes de Marcelinho han acabat amb les esperances de remuntada.