El TAU guanya el Melilla i força el quart partit del play-off

El TAU de Castelló ha guanyat per 71-67 el Melilla i ha posat l'eliminatòria de quarts de final del play-off en 2-1.

El TAU Castelló celebrant la victòria
El TAU Castelló celebrant la victòria / Federación Española de Baloncesto

La victòria del TAU al Ciutat de Castelló permet al club de la capital de la Plana jugar diumenge el quart partit dels play-offs de quarts de final. L'entrenador, Antonio Ten, havia preparat l'equip per a guanyar aquest partit i intentar fer l'heroïcitat. Els castellonencs sempre han sigut conscients de la transcendència del partit perquè una derrota els deixava fora de l'eliminatòria. Ara, amb dos punts a favor i un en contra, poden buscar un l'empat diumenge i igualar l'eliminatòria.

Els homes de Ten han fet un partit molt seriós tant en la defensa com en l'atac, sent conscients que el Melilla és un club que aprofita qualsevol baixada de pressió de l'equip rival per a escapar-se en el marcador. És el que van fer en el primer partit a Melilla. I el que ha passat hui en l'últim quart, on els d'Alejandro Alcoba han estat a punt d'amargar la festa a l'equip de Castelló.

A la fi, el TAU ha guanyat per quatre punts. Aquesta volta la fortuna ha afavorit el TAU, al contrari del segon partit a Melilla, que van perdre en la pròrroga por només tres punts.

El primer quart (24-17) ha deixat clar que el TAU eixia a per la victòria, en el segon (43-36) i en el tercer (57-48) han pogut superar la renda dels 10 punts i en el quart les diferències eran mínimes, entre dos i tres punts. Fins i tot, semblava que el Melilla podia véncer, però ha sigut una il·lusió. El TAU no volia abandonar aquest play-off amb un 3-0 i ha mantingut el tipus en l'últim minut. El 2-1 deixa les espases en l'aire fins diumenge.

El TAU ha de guanyar el pròxim partit en casa i forçar el cinqué a Melilla per a classificar-se. El que ja se sap és qui serà el rival en semifinals: el CB Prat. Els catalans han guanyat hui el Valladolid fpra de casa (51-58) i s'han classificat per 3-0 en la puntuació final.