El TAU Castelló torna a guanyar en la pròrroga (92-91)

L'HLA Alacant ha perdut en la visita el quart classificat per la cua, el Juaristi (85-69)

Joan Faner, en una acció del partit
Joan Faner, en una acció del partit / Melilla Baloncesto

Cara i creu per als equips valencians en la jornada 23 de la Lliga LEB Or. El TAU Castelló ha aconseguit una victòria patida contra un rival directe en la lluita per jugar el play-off d'ascens a la Lliga ACB, el Melilla. I l'HLA Alacant ha fet un pas arrere en les aspiracions per acostar-se a la part alta de la taula, en perdre contra el Juaristi, quart per la cua.

Triomf agònic del TAU Castelló

El TAU Castelló ha sumat la tretzena victòria en la Lliga després de guanyar el Melilla per 92-91 en un partit que s'ha decidit en la pròrroga. Un triple de Joan Faner, el millor dels de Toni Ten, amb 19 punts, ha assegurat el triomf local en el temps extra.

La igualtat ha sigut la tònica del primer quart, en què el Melilla ha aconseguit acabar per davant en el marcador (19-21). Els castellonencs han apujat la intensitat defensiva en el segon període i han secat el joc ofensiu visitant, que només ha generat quatre punts en sis minuts. Això ha permés a l'equip de Toni Ten gaudir d'un avantatge de 12 punts (37-25), encara que la reacció final del Melilla ha deixat el marcador en 47-39 en el descans.

Sota la direcció magistral de Faner, el TAU Castelló ha aconseguit ampliar la renda fins als quinze punts (62-47) en el tercer quart. Però els visitants no s'han rendit i amb un parcial de 2-14 han tornat a igualar el partit (64-61). Els de Toni Ten han tornat a començar millor (74-68), però el Melilla ha capgirat el marcador (76-79). Quatre punts seguits de Faner han tornat a posar els locals per davant (82-79), però un triple de Rakocevic ha enviat el duel a la pròrroga. En el temps extra, amb moltes alternatives, un triple de Faner ha posat per davant els castellonencs a pocs segons pel final, i Rakocevic ha errat l'últim llançament.

Pas arrere de l'HLA Alacant

L'HLA Alacant ha desaprofitat una gran ocasió de reenganxar-se a la lluita per entrar en la zona de play-off d'ascens a la Lliga ACB en perdre a la pista d'un dels equips de la part baixa de la classificació, el Juaristi, per 85-69.

Els primers minuts del partit han estat marcats per la igualtat i per les alternances constants en el marcador, però un bon final de primer període ha donat una renda de sis punts a l'equip local (25-19). En el segon quart, l'equip basc ha ampliat l'avantatge fins als huit punts (42-34), però la reacció alacantina ha tornat a igualar les forces en el descans (44-39).

En la represa, el Lucentum ha aconseguit situar-se a només tres punts del Juaristi (51-48), però un parcial de 13-2 local ha deixat el partit molt costera amunt per als alacantins a la fi del tercer quart (64-50). La renda dels bascos no ha fet més que augmentar en l'últim període davant d'un HLA que ha abaixat els braços massa prompte. Al final, derrota clara per 85-69, la dotzena de la temporada. Van Zegeren, amb 18 punts, ha sigut l'únic destacat de l'equip de Gonzalo García de Vitoria.