El TAU Castelló tomba l'Estudiantes (87-86)

L'equip de Juan Antonio Orenga, que ha arribat a perdre de 18 punts, se situa a només dos triomfs de la zona de play-off per l'ascens

Óscar Alvarado, en una acció del partit
Óscar Alvarado, en una acció del partit / P. Cándido

El TAU Castelló ha guanyat per primera vegada un dels equips històrics del bàsquet espanyol, l'Estudiantes. L'equip de Juan Antonio Orenga ha superat els madrilenys per 87-86, gràcies a un triple d'Óscar Alvarado pràcticament sobre la botzina. Aquesta victòria assegura la permanència matemàtica en la LEB Or i situa els taulellers a només dos triomfs del nové lloc, que dona accés a jugar el play-off per l'ascens a l'ACB.

El partit no ha començat gens bé per als castellonencs, que han tardat vora tres minuts a convertir la primera cistella (3-8). L'Estudiantes ha estat molt encertat en atac i ha aconseguit una renda màxima de 18 punts (12-30) poc abans de la fi del primer quart. Però el TAU, liderat per Óscar Alvarado, ha despertat en el segon període i, amb un parcial de 25-11, se n'ha anat al descans només tres punts avall (40-43).

Un parcial de 0-8 només tot just començada la represa ha tornat a estirar el marcador a favor dels madrilenys (40-51). Però els d'Orenga han continuat lluitant i s'han posat per davant per primera vegada en el partit just abans de la fi del tercer període, amb un triple de Joan Faner (60-59). L'últim quart ha estat marcat per la igualtat, però amb els madrilenys sempre portant la iniciativa. Els castellonencs han tingut l'última possessió del partit amb 84-86 en contra. I un triple d'Alvarado pràcticament sobre la botzina els ha donat un triomf merescut que passarà a la història del club.

Stutz, amb 24 punts i 6 rebots, i Alvarado, amb 17 punts i 4 assistències, han sigut els millors jugadors del TAU en el partit.

Derrota de l'HLA Alacant

L'altre representant valencià en la categoria, l'HLA Alacant, no ha pogut arredonir la festa valenciana amb un altre triomf. L'equip de Rafa Monclova ha perdut 70-71 contra el Valladolid al Pedro Ferrándiz, en un partit en què sempre ha hagut d'anar a remolc.

Tot i la derrota, els alacantins es mantenen en la part alta de la classificació, en zona de play-off d'ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal.