El TAU Castelló i l'HLA Alacant recuperen el somriure

Els equips valencians de la LEB Or es retroben amb el triomf després de tres derrotes seguides

Óscar Alvarado, en una acció del partit
Óscar Alvarado, en una acció del partit / Twitter: @TAUcastello

El TAU Castelló i l'HLA Alacant han tornat a guanyar un mes i mig després. L'equip de Toni Ten i el de Gonzalo García de Vitoria han trencat una ratxa negativa de tres derrotes seguides en véncer, respectivament, el Guipúscoa, 69-77, i el Girona, 75-94.

La igualtat ha sigut la tònica del partit en la primera part, amb alternatives entre els dos equips, però quasi sempre amb rendes mínimes. Tot i això, els locals han disposat d'un avantatge de deu punts (37-27), però el TAU Castelló ha reaccionat i ha aconseguit anar-se'n als vestidors només un punt per davall (42-41). La victòria castellonenca s'ha fonamentat en un gran tercer quart, sobretot en defensa, en què els de Toni Ten només han deixat fer cinc punts dels bascos. Això els ha permés afrontar els últims deu minuts amb un avantatge de deu punts (47-57) que, tots i els intents locals per reduir-lo, ha sigut ja inamovible.

Óscar Alvarado, amb 8 punts i 17 de valoració, Joan Faner, amb 13 punts, i George Stutz, amb 15 punts i 7 rebots, han sigut els millors del TAU. Aquest triomf els permet mantindre's en la zona de play-off d'ascens en la Lliga ACB, després d'haver disputat sis partits seguits lluny del Ciutat de Castelló.

El Girona, amb la baixa d'última hora de Marc Gasol, només ha pogut aguantar l'alt ritme anotador de l'HLA Alacant durant els primers cinc minuts. El gran encert ofensiu de l'equip de Gonzalo García de Vitoria, sobretot des de la línia de tres, ha trencat el partit en els dos primers quarts, en què ha aconseguit anotar 61 punts. L'avantatge al descans era ja de 23 punts favorable als alacantins (38-61).

En la represa, els catalans han tractat de reduir distàncies, i tot i que s'han acostat a tretze punts al final del tercer període (60-73), el Lucentum no ha patit per a assegurar la victòria, que el situa a només un triomf de la zona de play-off. Rolandas Jakstas, amb 19 punts i 10 rebots, i Gerel David Simmons, també amb 19 punts, han sigut els més destacats de l'HLA.