El TAU Castelló fa realitat el somni de jugar els "play-offs"

Es classifica en guanyar per 68-69 en la pista del CB Prat. Victòria que amb la derrota de l'Araberri, els permet fer història.

Els jugadors celebren la victòria amb Toni Ten

El TAU Castelló no ha deixat passar l'oportunitat de fer història esta jornada i s'ha classificat per a disputar, per primera vegada, els play-offs d'ascens a l'ACB. Els de la Plana han tret l'orgull per a véncer, 68-69, en casa d'un dels rivals més en forma de la Lliga LEB Or, com és el CB Prat, tercer classificat. Una victòria que, junt amb la derrota d'Araberri contra el Càceres, assegura matemàticament la classificació per a jugar l'ascens a la màxima categoria del bàsquet nacional a falta de tres jornades per a acabar la fase regular.

Inici disputat

Les defenses s'han imposat en l'inici del partit. Així i tot, Gatell i Steinarsson no han afluixat per obrir distàncies amb un parcial de 5-13. En acabant el primer quart, el marcador registrava un 10-15. En la continuació, la lluita en la pintura i les huit faltes assenyalades als blanc-i-verds han permés als catalans arribar al descans amb avantatge, 32-30.

La lluita pel somni

La inspiració en el tercer quart ha sigut clau perquè els castellonencs començaren a creure en la possibilitat de fer realitat el somni. Encara que en els primers tres minuts no ha anotat cap equip, per fi l'efectivitat s'ha posat del costat del TAU en cada atac, amb un parcial de 0-8. La inoperància dels locals ha permés als de Toni Ten tancar el quart amb una avantatge de 12 punts, 39-51.

Pols fins al final

L'últim tram del partit ha sigut el més disputat. El CB Prat no estava disposat a errar davant de la nombrosa afició que omplia el pavelló i ha començat a retallar diferències. L'aparició de Romà Bas en el TAU i del base Josep Pérez en els locals ha convertit el xoc en un dur pols, que s'ha traduït en un 63-65. Una disputa que s'ha acabat quan Steinarsson ha imposat la seua llei per tal que la victòria viatjara cap a terres de la Plana, juntament amb el somni dels play-offs d'ascens.