El TAU Castelló i l’HLA Alacant lluitaran per l’ascens a l’ACB

La segona fase de la Lliga Leb Or, en què deu equips es jugaran una única plaça d’ascens, començarà el 19 de març.

Canasta guanyadora de l'equip castellonenc contra el Granada

El TAU Castelló i l’HLA Alacant ja pensen en la segona part de la Lliga Leb Or, en què competiran per a ascendir a la màxima categoria del bàsquet estatal, la Lliga ACB, amb huit equips més.

En l’última jornada de la primera fase, el Tau Castelló s’ha endut una agònica i valuosa victòria contra el Granada a domicili (62-63). L’equip de Toni Ten ha guanyat gràcies a un alley-oop entre Óscar Alvarado i Juanjo García a menys d’un segon pel final després d’un partit molt igualat que s’ha decidit en la pròrroga. Amb aquest triomf l’equip de la Plana acaba com a líder del grup B, amb 14 victòries i 4 derrotes.

L’HLA Alacant ha encadenat la sisena derrota en set partits en perdre contra el Canoe a domicili (79-75) en un partit intranscendent a efectes classificatoris que també s'ha decidit en la pròrroga. L’equip de Pedro Rivero ha finalitzat com a quart del grup B, amb 11 triomfs i 7 derrotes, i espera redreçar el rumb en la segona part de la competició.

En la segona fase, que començarà el 19 de març, els cinc millors dels grups A i B conformaran un únic grup, en què cada equip jugarà deu partits. El TAU Castelló i l’HLA Alacant es veuran les cares en un doble enfrontament amb el Breogán, el Corunya, el Valladolid, l’Oviedo i el Palència. A aquesta segona fase s’arrosseguen només les victòries i les derrotes contra els equips que conformen el nou grup. Així, el Lucentum passarà a la fase següent amb 4 victòries i 4 derrotes, i el Tau Castelló ho farà amb 6 triomfs i 2 derrotes. Els set primers classificats d’aquest grup i el primer classificat del grup en què quedaran els equips que han acabat la primera fase a partir del sisé lloc jugaran un play-off. El campió serà nou equip de l’ACB.

També et pot interessar

stats