El TAU Castelló i l'HLA Alacant entropessen a casa

Els de Toni Ten han caigut contra el Corunya (80-85) i els de Gonzalo García de Vitoria han deixat escapar un triomf que tenien a tocar contra el Palència (71-72)

Simmons, del Lucentum, i Joel Sabaté, del TAU

Doble derrota per als equips valencians en els partits ajornats de la jornada 16 de la Lliga LEB Or. El TAU Castelló ha perdut contra el Corunya per 80-85 i l'HLA Alacant ha deixat escapar la victòria contra el Palència en uns fatídics minuts finals (71-72).

El TAU Castelló volia refer-se a casa de la derrota patida a Girona. Però el ben cert és que ha hagut d'anar a contracorrent durant tot el partit contra el Corunya. Tot i el bon inici (13-7), un parcial de 0-10 ha donat la capdavantera als gallecs, que han acabat el primer període amb un 17-21 a favor. En el descans, l'avantatge ja era de huit punts en contra per als de Toni Ten (39-47).

En l'enèsim intent de remuntada de la temporada, el TAU Castelló ha arribat a situar-se a només un punt en el tercer quart (62-63), però tot s'ha esfumat en els instants finals (64-74). Un parcial de 9-0 a les acaballes del duel ha tornat a donar esperances als locals (80-84), però ja era massa tard. Els de Toni Ten encadenen així la segona derrota seguida.

L'HLA Alcant, que arribava al partit contra el Palència amb una gran ratxa de quatre triomfs consecutius, ha imposat el seu ritme de joc i en el primer quart ja guanyava per nou punts (22-13). La renda encara ha augmentat en el descans, on els de Gonzalo García de Vitoria guanyaven per 42-31. Tot i l'intent de reacció dels visitants, el Lucentum ha aconsegit mantindre l'avantatge a la fi del tercer quart (59-47), per a afrontar els últims deu minuts amb garanties.

Tot semblava tancat a falta de poc més de quatre minuts, quan els locals han aconseguit la màxima renda del partit (71-57) però, inexplicablement, se'ls han apagat les llums en el pitjor moment. Un parcial de 0-15 final li ha donat la volta a la situació i ha acabat amb la bona dinàmica dels alacantins.