El TAU Castelló i l'HLA Alacant comencen amb victòria

Els de Toni Ten han guanyat amb contundència a Múrcia (58-86) i els alacantins han vençut a la pista del Girona (77-83).

Joan Faner (Tau Castelló), durant el partit contra el Múrcia
Joan Faner (Tau Castelló), durant el partit contra el Múrcia / @TAUcastello

Bon inici dels equips valencians en la Lliga LEB Or: el TAU Castelló i l'HLA Alacant han començat la temporada amb victòria com a visitants. Els de Toni Ten han guanyat amb contundència el Reial Múrcia (58-86) i els jugadors de Pedro Rivero han vençut a la sempre difícil pista del Bàsquet Girona per 77-83.

Set mesos després d'aturar-se la competició per la crisi del coronavirus, aquest cap de setmana s'ha estrenat una nova temporada en la Segona Divisió del bàsquet espanyol. El primer va ser el TAU Castelló, i va eixir per la porta gran. L'equip de la Plana ja havia deixat pràcticament vist per a sentència el partit al descans, amb un marcador de 23-45.

En la segona part el decorat no va canviar i els de Toni Ten fins i tot van ampliar l'avantatge contra un rival que havia abaixat els braços. Finalment, triomf per 28 punts de diferència, amb Adala Moto com a millor jugador, amb 19 punts i una valoració de 21, que, a més, els dona el lideratge.

L'HLA se suma a la festa

L'HLA Alacant ha hagut d'esperar un dia més per a tornar a competir i no ho ha tingut tan fàcil com els castellonencs en la visita al sempre difícil Bàsquet Girona. Els de Pedro Rivero han eixit millor a la pista i han aconseguit una renda de sis punts al final del primer quart, però els gironins han retallat diferències, i s'ha arribat a la mitja part amb un avantatge mínim de dos punts per als visitants.

En la represa, l'HLA Alacant ha mantingut a ratlla el Girona, a pesar dels esforços locals per a donar-li la volta al marcador. Un estel·lar Justin Pitts, autor de 27 punts, ha dissipat el somni dels locals i ha permés als alacantins sumar el primer triomf de la temporada.