TAU Castelló i HLA Alacant comencen la LEB Or amb derrota

L'equip tauleller va perdre al Ciutat de Castelló contra un dels favorits a l'ascens, el Morabanc Andorra

L'HLA Alacant va perdre en la visita a Torrelavega
L'HLA Alacant va perdre en la visita a Torrelavega / Grupo Alega Cantabria

Els dos equips valencians en la LEB Or, la segona categoria del bàsquet espanyol, han començat la temporada. El TAU Castelló ho va fer a casa, contra un recentment descendit com el Morabanc Andorra, mentre que l'HLA Alacant va visitar el Grupo Alega Cantabria CBT.

L'equip alacantí va perdre 76-70 a Torrelavega en un partit que es va decidir per detalls. Tot i que l'equip de Rafa Monclova va dominar el primer quart (20-22), els locals van capgirar el marcador abans del descans (38-34).

En la represa, els valencians van aferrar-se al partit tot i que l'equip càntabre va elevar l'avantatge fins als nou punts. El tercer quart es va tancar amb un marcador de 50-48 i en l'últim període els de Monclova van empatar el duel a 58 punts, però l'encert anotador en el tram final va afavorir el conjunt local, que es va quedar amb la victòria.

El TAU Castelló, per la seua part, va vendre cara la seua pell en la derrota contra el Morabanc Andorra. Els deixebles de Juan Antonio Orenga van lluitar, però tenien davant el que totes les apostes posen com a gran candidat per a ascendir a l'ACB, contra el qual van caure amb dignitat i amb bastants fases de bon joc.

No obstant això, entre el segon i tercer quart, els visitants van forjar una renda que va encarrilar la victòria contra el combinat amfitrió, el qual mai va abaixar els braços malgrat totes les adversitats que es va trobar, ja que a més d'un duríssim rival es va veure amb una polèmica actuació arbitral.

La LEB Or no dona respir i la pròxima setmana hi haurà jornada intersetmanal. Dimarts l'HLA Alacant rebrà l'Albacete Basket en el Ferrándiz, mentre que dimecres l'equip tauleller s'enfrontarà a l'Acunsa GBC a Guipúscoa.