El TAU Castelló es consolida en zona de play-off

L'equip de Toni Ten ha guanyat per 104-84 el Càceres, un rival directe, gràcies a una gran segona part

Joan Faner, en una acció del partit
Joan Faner, en una acció del partit / P. Cándido

El TAU Castelló ha sumat la tercera victòria seguida en la LEB Or, en véncer el Càceres per 104-84, i es consolida en els llocs que donen accés a jugar el play-off d'ascens a la Lliga ACB. L'equip de Toni Ten ha basat el triomf en una gran segona part, en què ha anotat 68 punts.

El partit ha començat igualat i amb un intercanvi de cistelles entre els dos equips, però el major encert ofensiu l'ha donat el Càceres amb el primer avantatge important (18-23). Els castellonencs han aconseguit empatar el duel a 26 en l'equador del segon període, però els visitants se n'han anat al descans amb una renda d'onze punts (36-47).

La millora en atac, amb l'encert de Calvin Hermanson des de la línia de tres, ha permés al TAU donar-li la volta al partit en el tercer quart (65-62). Però el festival ofensiu no ha decaigut en l'últim període, en què els de Toni Ten han anotat ni més ni menys que 39 punts, per a segellar un triomf vital contra un rival directe. A més, el 104-84 final pemet als castellonencs guanyar el basket-average particular amb els extremenys. A banda de Hermanson, autor de 21 punts, han destacat Jorge Bilbao, amb 17 punts, i Joan Faner, amb deu assistències.

L'HLA Alacant no alça el cap

L'HLA Alacant ha patit la quarta derrota seguida en la LEB Or després de caure 66-79 contra el Corunya, l'equip més en forma de la Lliga. L'equip entrenat per Gonzalo García de Vitoria ha anat quasi tot el partit a remolc, i tot i que ha lluitat fins al final, no ha aconseguit culminar la remuntada.

El Lucentum ha començat bé el partit i ha tingut una renda de fins a huit punts en l'equador del primer quart (15-7), però un parcial de 5-20 ha capgirat el marcador a la conclusió dels primers deu minuts de joc (20-27). El Corunya ha continuat veient la cistella com una piscina i ha aconseguit un avantatge de setze punts (31-47), que s'ha vist reduït a deu abans del pas pels vestidors (37-47).

En el tercer període, la renda visitant no ha fet més que créixer (39-61), però l'HLA no s'ha rendit, i amb un parcial de 19-2, s'ha situat a només cinc punts del Corunya (58-63). I quan semblava que encara es podia obtindre la victòria, als alacantins se'ls ha acabat la benzina. El play-off d'ascens queda ja a dues victòries a falta de només quatre jornades.