El TAU Castelló es consolida en zona de play-off d'ascens

L'equip de Toni Ten ha sumat la segona victòria seguida en la LEB Or en véncer l'Almansa per 81-66

Óscar Alvarado, en una acció del partit
Óscar Alvarado, en una acció del partit / P. Cándido

El TAU Castelló ha aconseguit el segon triomf consecutiu en la Lliga LEB Or en guanyar l'Almansa per 81-66 al Ciutat de Castelló. Aquest resultat manté l'equip de Toni Ten en els llocs que donen accés a jugar el play-off d'ascens a la Lliga ACB.

L'equip castellonenc, amb un gran encert ofensiu, sempre ha portat la iniciativa en el marcador i ha aconseguit una renda de sis punts, encara que l'Almansa ha pogut reduir-la a quatre a la fi del primer període (21-17). La millora en defensa ha donat als locals una màxima de dotze punts (40-28), però els visitants s'han acostat a només tres abans de passar pel vestidor (42-39).

Tot i que l'Almansa ha començat manant en l'inici del tercer quart (42-45), el TAU ha reaccionat i ha tornat a portar la iniciativa en el marcador. Un parcial de 17-5 ha donat una renda de nou punts als de Toni Ten a falta de deu minuts per al final (59-50). Les cistelles de Stutz, autor de dènou punts, i la lluita incansable de Jorge Bilbao han certificat la setzena victòria de la temporada en un últim període de tràmit.

L'HLA no pot guanyar al líder

L'HLA Alacant ha patit la tercera derrota seguida en la LEB Or en caure a casa del líder, el Granada, per 67-53. L'equip de Gonzalo García de Vitoria continuarà una jornada més fora dels lloc que donen accés a jugar el play-off d'ascens a la Lliga ACB.

El Lucentum ha respost bé a la gran eixida local, molt encertat en l'aspecte ofensiu, sobretot gràcies a Hearst i Van Zegeren. Això ha permés els alacantins acabar el primer període només quatre punts per darrere en el marcador (27-23). Però en el segon quart els de Gonzalo García de Vitoria no han trobat l'anella amb tanta facilitat i el Granada se n'ha anat al descans amb una renda d'onze punts (42-31).

Una bona eixida en la represa ha situat l'HLA a només cinc punts (42-37), però un parcial de 9-0 ha tornat a distanciar els andalusos (51-37). Els alacantins, negats en atac, ja no han tingut capacitat de resposta i han acabat cedint una nova derrota. Només Hearst i Van Zegeren, autors de 15 i 11 punts, respectivament, han estat a l'altura.