Els taronja Pradilla i López-Arostegui, convocats per Scariolo

Espanya obrirà aquesta fase de classificació per al Mundial contra Macedònia del Nord i Geòrgia

Jaime Pradilla ha sigut cridat per primera vegada per la selecció absoluta d'Espanya
A Jaime Pradilla és la primera vegada que el convoquen per la selecció absoluta d'Espanya / València Basket

Als jugadors del València Basket Xabi López-Arostegui i Jaime Pradilla els han inclòs en la llista de 16 jugadors convocats per a representar Espanya en els partits de la primera finestra de classificació per a la Copa del Món 2023.

L'aler basc tornarà a la convocatòria després d'haver participat aquest estiu amb l'equip nacional en els Jocs Olímpics de Tòquio. Per a l'ala-pivot aragonés és la primera vegada que l'ha convocat el seleccionador nacional, Sergio Scariolo, després d'haver sigut internacional en totes les categories inferiors i guanyar dues medalles d'or en categories de formació amb Espanya.

L'equip nacional obrirà la seua participació en aquesta primera fase contra Macedònia del Nord a Skopje, el divendres dia 26 de novembre, i posteriorment tornarà al nostre país per a enfrontar-se a Geòrgia a Jaén el dilluns 29 de novembre.

La convocatòria completa de l'equip nacional per a aquests dos partits la formen Víctor Arteaga, Jonathan Barreiro, Darío Brizuela, Quino Colom, Alberto Díaz, Dani Díez, Jaime Fernández, Fran Guerra, Xabi López-Arostegui, Joel Parra, Oriol Paulí, Dani Pérez, Jaime Pradilla, Miquel Salvó, Joan Sastre i Yankuba Avenc.

Peñarroya: "Com a equip, la 'finestra' és un desastre absolut"

L'entrenador del València Basket, Joan Peñarroya, ha assegurat que el fet de quedar-se amb un o dos jugadors sans en l'aturada que viurà la Lliga ACB i l'Eurocopa pels compromisos de les seleccions és "un desastre absolut".

"Ens tocarà no treballar com a equip. De profit, com a equip, no traurem res, l'única cosa que els lesionats podran recuperar-se més tranquils", ha assenyalat el tècnic en una roda de premsa, en la qual ha afegit que li tocarà "mirar la tele acollonat perquè tothom torne sa".

A més de López-Arostegui i Pradilla, el base islandés Martin Hermannsson, el belga Sam Van Rossom, l'escorta eslové Klemen Prepelic, l'ala-pivot francés Louis Labeyrie i el pivot cubà Jasiel Rivero estan en les llistes definitives de les seues seleccions que s'han fet ja públiques.

A més, el montenegrí Bojan Dubljevic està en la prellista que va comunicar la seua federació, encara que falta per veure si es confirma la crida. D'aquesta manera, a l'espera de l'interior balcànic, l'únic jugador sa que es quedarà a València serà Josep Puerto perquè Nenad Dimitrijevic, Víctor Claver i Mike Tobey estan lesionats.

També et pot interessar

stats