Sort desigual per al València Basket a Gran Canària

Les de Rubén Burgos guanyen l'Spar Gran Canària (72-92) i seran caps de sèrie en la Copa de la Reina. Els de Mumbrú cauen contra el Gran Canària (95-89) i a hores d'ara estan fora dels llocs de Copa

Isabel Adam
27 de desembre 2022 - 23:52

El València Basket ha confirmat el lideratge en la Lliga Femenina Endesa després de la novena victòria consecutiva en la competició. Les de Rubén Burgos han vençut per 72-92 l'Spar Gran Canària i seran caps de sèrie en la Copa de la Reina, que es juga entre el 30 de març i el 2 d'abril a Saragossa.

Al Pavelló La Paterna les valencianes han dut la iniciativa en atac, però l'Spar Gran Canària tornava els colps. Koné i Scaife han sigut les úniques generadores de punts per a les canàries. Així i tot, han pogut retallar l'encert de les valencianes abans del descans. A la represa les taronja han apujat la intensitat en defensa i també han elevat l'avantatge als 23 punts. A pesar del bon treball de Koné en el tram final, el treball de les de Rubén Burgos ha conservat la diferència. El València Basket ha aconseguit un triomf coral, amb sis jugadores per damunt dels dobles dígits.

La pívot taronja, Alba Torrens, en el transcurs del joc contra l'Spar Gran Canària

Per contra, el Gran Canària Arena continua sent una pista maleïda per al València Basket masculí, que ha tornat a perdre a la pista del Gran Canària, hui per 95-89. Un resultat amb què queden novens de la classificació i a hores d'ara fora dels llocs de Copa.

Els d'Àlex Mumbrú han caigut contra els locals, després d'una primera part en què havien anat per davant en el marcador. Després de la represa, ha arribat la remuntada del rival. Els esforços defensius del Gran Canària han donat resultat i han parat les vies d'anotació del València Basket. Els de Lakovic han posat distància en l'últim quart, arrossegats els taronja per les pèrdues de baló i la falta d'encert des dels 6,75.

Els de Mumbrú reaccionaven i s'han arribat a posar a un punt dels de Lakovic, però un parcial local de 9-2 semblava que deixava el partit vist per a sentència. Dos triples de Jones han fet creure als valencians en la victòria, però el triple de Shurna ha certificat la victòria local.