Senyals de crisi al València Basket

Tercera derrota en Lliga i quarta consecutiva de l’equip de Jaume Ponsarnau (63-79) contra l’Unicaja.

Loyd i Fernández en un moment del partit
Loyd i Fernández en un moment del partit / @unicajaCB

El València Basket ha caigut derrotat per una diferència de 16 punts contra un gran Unicaja a la Fonteta. La falta d’encert en el tir ha pesat molt en els de Ponsarnau i això ha fet que l’equip malagueny haja pogut gestionar amb comoditat el partit.

L’equip local ha eixit amb la intenció d’evitar la quarta derrota consecutiva, en un enfrontament convertit ja en un nou clàssic del bàsquet. 24 enfrontaments en 5 temporades entre els dos equips. L’equip taronja no ha pogut comptar amb Joan Sastre ni amb Mike Tobey, lesionat en l’últim partit contra l’Anadolu Efes turc. L’Unicaja, un dels equips més competitius de la Lliga, ha arribat al matx amb molta confiança després d’haver aconseguit cinc victòries consecutives.

El partit ha començat amb molt de ritme per part dels dos equips. I tot i que el primer quart ha acabat amb 5 punts d’avantatge per els malaguenys (15-20), el València Basket ha sabut plantar cara, amb un gran Van Rossom. Amb tot, el jugador que ha marcat la diferència al marcador ha sigut Deon Thompson, de l’equip visitant. A l’inici del segon quart, un gran començament de Quino Colom amb 5 punts consecutius, ha permés empatar el partit a 24. Però a partir d’aquell moment l’Unicaja s’ha fet l’amo i senyor del partit, tant en defensa com en atac, i ha arribat a fer una màxima diferència de 12 punts. Al remat, una esmaixada de Ndour ha permés reduir la distància fins els 10 punts (38-48) al descans del partit. Un 45% en tirs de camp i 27% en triples, han sigut els pobres percentatges dels de Ponsarnau en la primera part del partit.

En la represa l’equip valencià ha començat fort però ha estat de nou, poc efectiu. L’equip no ha aconseguit traure rèdit de l’esforç i això ha pesat en la moral dels jugadors locals. L’Unicaja ha continuat estant molt sòlid i al final del període s’ha arribat amb una diferència de 13 punts (53-66). L’últim assalt, l’ha continuat dominant l’equip de Casimiro amb solvència, controlant el rebot amb un gran Elegar i sense donar opció als de casa. Però el principal problema ha sigut la mateixa constant de tot el partit, la manca d’encert en els llançaments dels de Ponsarnau. Al remat 63-79, 16 punts de diferència, i senyals de crisi per als de la Fonteta. L’afició també ha fet notar el seu descontentament actual amb l’equip. La setmana que ve toca anar a Burgos, obligats a guanyar per canviar la dinàmica.