San Emeterio dona la victòria a Màlaga (69-76)

El club taronja ha forçat el tercer partit, que es jugarà dimarts a la Fonteta

Jaime Fernández, de l’Unicaja, llança davant de l’oposició del jugador taronja Bojan Dubljević / Jorge Zapata (Efe)

El València Basket necessitava fer canvis i els ha fet ja en l'inici. Del cinc inicial del partit anterior, Jaume Ponsarnau només ha mantingut Bojan Dubljević i, a més, ha volgut donar entrada a Alberto Abalde, que en l’eliminatòria de divendres no va disputar ni un minut. El canvi ha eixit bé i el conjunt taronja ha dominat el ritme del partit. Amb Vives que amarrava Fernández i Abalde a l’heroi de Màlaga a la Fonteta, Milosavljević, el València Basket ha aconseguit una renda de 10 punts (10-20, minut 9).

En el segon quart, l’Unicaja continuava sense trobar el camí, amb un 0 de 8 en triples, i l’avantatge s’ha ampliat fins als 16 punts (14-30). Però Casimiro, per fi, ha trobat la solució amb l’entrada de Dani Díez i l’aportació de Lessort. La defensa de l’Unicaja també s’ha començat a ajustar i els de Màlaga han anant reduint la diferència. Jaime Fernández ha anotat el primer triple de l’Unicaja en el minut 19 del partit per a posar un 32 a 35 en el marcador. Una cistella de Van Rossom sobre la botzina deixava el resultat en 32 a 37 al final de la primera part.

Un altre bon inici del València Basket en la segona part feia augmentar la diferència fins als 9 punts. Però l’Unicaja ha començat a augmentar les revolucions i a polvoritzar aquest avantatge. Tres triples consecutius dels de Màlaga deixaven amb l’ai al cor el club taronja (48-45, minut 27).

San Emeterio, clau en la victòria

L’últim quart, els intercanvis de cistelles entre els dos equips han sigut constants. L'Unicaja dominava el rebot ofensiu i s’aprofitava que el València Basket era un colador a la pintura. El club taronja es veia amb problemes perquè no trobava una referència ofensiva. Fins que el veterà jugador Fernando San Emeterio ha emergit. L'aler ha fet un pas avant per a anotar 11 punts en l'últim quart.

Diverses errades de l’Unicaja en els instants finals de l’encontre han deixat el marcador en el 69 a 76 final. L’eliminatòria torna així a la Fonteta, que serà clau per a decidir el tercer partit d’aquests quarts de final dels play-offs.