Sam Van Rossom porta el València Basket al Top-16 de l'EuroCup (61-69)

Els de Ponsarnau guanyen en confiança per a redreçar la trajectòria en la lliga

Sam Van Rossom ha liderat el València a Belgrat i ha sigut el jugador més valuós a la Sala Siri contra el Partizan
Sam Van Rossom ha liderat el València a Belgrat i ha sigut el jugador més valuós a la Sala Siri contra el Partizan / @valenciabasket
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
21 de novembre 2018 - 22:53

Sam Van Rossom, l'MVP del partit, amb 25 punts de valoració, 20 punts i 6 de 10 en triples, ha liderat el València Basket a Belgrat, on ha guanyat (61-69) el Partizan, una victòria que li permet classificar-se de forma matemàtica per al Top-16 de 7 Days EuroCup, quan resten encara dues jornades per a la finalització de la fase regular. Zenit a casa i Dolomiti a Itàlia, els dos compromisos que li resten als valencians.

El resultat permet, a més, respirar el tècnic, Jaume Ponsarnau, molt qüestionat per l'entorn després d'un decebedor començament en l'ACB i, sobretot, després de la dolorosa derrota de dissabte passat a Tenerife. Amb la classificació en la butxaca, Ponsarnau podrà centrar-se en la competició domèstica, on ha de donar un pas endavant, sobretot intentant que el joc i el rendiment siguen més regulars.

Bona defensa

L'èxit del València Bèsket, a més de l'aportació ofensiva del base belga Sam Rossom i de la superioritat de Bojan Dubljevic en la pintura -amb 12 rebots, 8 defensius i 4 ofensius, i 12 punts que l'han fet convertir-se en el segon jugador més valorat de València Basket i del partit- ha vingut pel camí de la defensa. Després d'encaixar 100 punts contra l'Iberostar Tenerife, calia arromangar-se. I és el que ha fet l'equip de Ponsarnau. En el descans, Partizan només havia fet 36 punts, 18 en cada quart.

Triples guanyadors

El segon quart ha sigut decebedor, el pitjor amb diferència, juntament amb l'inici de l'últim, que no preveia res positiu quant al resultat final. Els taronja només han anotat 12 punts en un segon període en què tan sols la defensa els ha permés que el Partizan no augmentara la diferència en el marcador, sobretot amb la direcció de Marcus Paige i l'anotació de Jock Landale. Al descans, derrota mínima (36-34), que mostrava, una vegada més, la irregularitat dels de Ponsarnau, superiors en el començament i superats en el segon.

Gran tercer quart... i Abalde

La línia de tres punts ha sigut clau perquè el València Basket haja donat una manotada en el Sala Siri del Partizan, l'infern dels Balcans, quant a la passió dels 5.200 aficionats que s'han donat cita en el partit. Quasi de forma consecutiva, 3 triples de Van Rossom i un més de Will Thomas han donat aire a l'equip de Ponsarnau, que no acabava de trobar el camí per a fer mal amb el seu joc interior. Al Partizan tampoc li entrava la pilota des de la llarga distància i el seu joc en estàtic no feia mal. Al final del tercer quart, més quatre per als valencians (48-52)

Com déiem, en l'últim quart, novament l'ai en el cor, amb una altra de pomes agres. Un parcial de 9-0 a favor del Partizan feia perillar la victòria. Inconsistents en defensa i erràtics en atac, l'equip de Ponsarnau es desfeia com un gelat. Un temps mort i l'aportació d'Alberto Abalde -amb un triple i dues cistelles de dos punts-, permetien el València Basket recuperar l'avantatge i afrontar el final del partit amb tranquil·litat. Al remat, la necessitat del Partizan, que es jugava part de les seues opcions de classificació, l'ha portat a la precipitació, el que ha permés els de La Fonteta firmar la victòria, recuperar la confiança i encetar el camí per a tancar la crisi amb una reacció també en la Lliga Endesa.

València Basket jugarà dissabte contra el cuer de l'ACB, el Delteco GBC a La Fonteta (20:30 hores), amb l'objectiu d'equilibrar el seu compte de victòries i derrotes (ara 4-5) i tornar a estar entre els huit primers, fet que dona dret a jugar la pròxima edició de la copa.

En l'EuroCup, la competició s'atura durant dues setmanes, per la qual cosa, el València Basket no tornarà a jugar fins al pròxim 11 de desembre a La Fonteta, quan rebrà la visita del Zenit de Sant Petesburg, que ha perdut en la pròrroga contra el Dolomiti Energia Trento (99-102) i no ha pogut firmar la classificació per al Top-16.

També et pot interessar

stats