El Reial Madrid s'endú la primera victòria de la sèrie (81-70)

L'equip taronja està obligat a guanyar els dos pròxims partits per a arribar a la final del play-off pel títol de la Lliga ACB

Tobey tracta de fer un tap a Tavares
Tobey tracta de fer un tap a Tavares / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El Reial Madrid s'ha avançat en l'eliminatòria de semifinals del play-off pel títol de la Lliga ACB en guanyar el València Basket en un partit massa còmode tot i les nombroses baixes amb què comptava (81-70). La derrota obliga els de Ponsarnau a guanyar els dos partits següents per a estar en la final. Un bon primer quart i la major capacitat rebotadora dels blancs, que han capturat 52 rebots, han sigut suficients per a batre un equip taronja erràtic i sense ànima.

L'equip de Pablo Laso ha eixit en tromba, amb un parell de marxes més que el València Basket i les idees molt més clares, fet que els ha permés agafar els primers avantatges del partit. La primera cistella en joc s'ha fet esperar tres minuts i mig i als de Ponsarnau, desbordats en cada acció, no els eixia res. Això ha obligat el tècnic a parar el partit als cinc minuts i mig per a reordenar els sistemes i introduir tres canvis que evitaren mals majors. Els taronja han despertat i han aconseguit un parcial de 0-6, però els blancs han tancat el primer quart amb una renda d'onze punts (25-14) que ha sigut decisiva.

En el segon període la imatge del València Basket ha millorat i Bojan Dubljevic, amb huit punts consecutius, ha acurtat diferències el marcador poc després. Però això no li bastava per a contrarestar la fortalesa i l'encert des del triple del Madrid, que ha arribat a tindre un avantatge de setze punts. Quan pitjor estaven les coses ha aparegut la reacció taronja, que amb un 0-8 de parcial ha minimitzat danys al descans (44-38).

En la represa, un triple de Mike Tobey ha posat el València Basket a només tres punts. Però només ha sigut un miratge. Un Reial Madrid imponent en defensa i en el rebot ha tornat a ampliar l'avantatge fins als 12 punts al final del tercer quart (58-46). El partit estava ja vist per a sentència i ha transcorregut en un intranscendent intercanvi de colps que ha permés els de Laso segellar sense sobresalts el primer triomf d'unes semifinals que viuran el segon capítol dimarts a la Fonteta. Ja no hi ha marge d'errada i si no es guanya aquest partit, el València Basket dirà adeu a la temporada. En cas de victòria, tot es decidirà dijous, novament a Madrid.