Raquel Carrera no és suficient (59-74)

El València Basket diu adeu a la Copa de la Reina en perdre la semifinal contra l'amfitrió, el Saragossa

Raquel Carrera tracta de taponar un llançament de Vega Gimeno
Raquel Carrera tracta de taponar un llançament de Vega Gimeno / Twitter: @BaloncestoESP

El València Basket s'ha acomiadat de la Copa de la Reina en les semifinals. L'equip taronja ha perdut contra l'amfitrió, el Saragossa, (59-74), en un partit que ha començat molt bé (28-18), però en què la dependència anotadora de Raquel Carrera, autora quasi la meitat dels punts del seu equip (24), ha acabat sent una llosa.

L'equip de Rubén Burgos ha eixit a totes al pavelló Príncep Felip de Saragossa, amb un ritme frenètic i amb un gran encert de cara a cistella. El València Basket ha desdibuixat el rival i fins i tot el 28-18 amb què ha acabat el primer quart semblava curt pels mèrits d'unes i altres. El Saragossa ha despertat en el segon període, sobretot amb una gran defensa, que ha dificultat molt la faceta anotadora taronja. De fet, les de Rubén Burgos només han pogut fer sis punts en deu minuts i el duel se n'ha anat al descans empatat (34-34).

En la represa ha començat un partit nou a vint minuts, amb tot per decidir i en què la igualtat ha sigut la tònica. Tot i això, el València Basket era el que portava sempre la iniciativa. Però a dos minuts per a la fi del tercer quart, les aragoneses s'han posat per davant per primera vegada en el duel (41-43). I fins i tot se n'han arribat a anar de sis (41--47), però la lluita de Raquel Carrera ha mantingut amb vida les taronja a la fi del tercer període (45-48).

Però l'equip de Rubén Burgos ha reaccionat i amb una cistella de dos de Queralt Casas, segona màxima anotadora amb 13 punts, i un triple de Marie Gülich s'ha situat cinc punts amunt (58-53). Just en aquest moment se li han apagat les llums a les taronja i ha aparegut la màgia d'una valenciana, però de l'equip rival. Els triples de Vega Gimeno, que ha acabat amb 18 punts, han sentenciat el duel davant un València Basket inoperant que ha encaixat un parcial d'1-21 en els últims cinc minuts. De fet, les de Rubén Burgos han anotat quasi els mateixos punts en el primer període (28), que en els altres tres junts (31).

El Saragossa jugarà la final contra el vencedor de l'altra semifinal entre el Perfumerías Avenida de Salamanca i el Gernika. Mentrestant, l'equip taronja s'haurà de centrar en l'últim títol que li queda, la Lliga Femenina Endesa, que serà la via per a tornar a jugar l'Eurolliga.