Quarta derrota consecutiva en Eurolliga i el top 8 s'allunya

El València Basket torna a perdre en els ultims segons i cau contra el Reial Madrid per 95-91

Quarta derrota consecutiva del València Basket en Eurolliga
Quarta derrota consecutiva del València Basket en Eurolliga / JUANJO MARTIN
Isabel Adam
09 de març 2023 - 23:33

Quarta derrota consecutiva del València Basket en Eurolliga. Els taronja han perdut en els últims segons a la pista del Reial Madrid, per 95-91 i se'ls complica el top 8. Els valencians se situen a hores d'ara en el lloc onzé de la classificació.

Els dos entrenadors han plantejat batalla des de l'inici, donant protagonisme a la defensa, amb Chris Jones i Hezonja lluitant en cadascun dels bàndols. Cap equip ha mostrat una continuïtat clara i, en un primer temps molt ajustat, els taronja aconseguien empatar el partit a quatre minuts del final del temps inicial, amb un destacat Jasiel Rivero que es mostrava intractable davall de l'anella. El primer temps ha acabat amb un resultat de 24-20

En els primers minuts del segon quart s'ha mantingut la igualtat entre els dos equips. Ara bé, els de Txus Mateo han controlat el partit i han reforçat en defensa per a aconseguir el màxim avantatge fins a aquest moment del duel, de 12 punts. Així i tot, els blancs no han aconseguit trencar el partit i Harper i Jones despertaven per a pal·liar el desavantatge taronja. Els dos equips se n'han anat al descans amb un marcador de 49-40.

Duel de pivots, Tabares i Dubljevic, al Wizink Center

Els valencians han començat el tercer quart anant a per totes, amb dues cistelles seguides de Webb i Dubljevic per a sorprendre l'equip madrileny. Els taronja han fet un parcial de 2-8 que ha obligat el tècnic del Reial Madrid, Txus Mateo, a parar el duel. Els de Mumbrú no li han perdut la cara al partit i amb els triples de Jones i López-Arostegui s'han posat per davant del madrilenys. Així i tot, els locals no han deixat en cap moment confiar-se els taronja, han empatat el duel i posteriorment han posat distància en el marcador. Ara bé, el triple de Shannon Evans els sorprenia per tornar a acurtar la diferència dels de Mumbrú. Els taps de Poitier han impedit, però, avançar-se als valencians i el tercer quart ha acabat amb 71-65 al lluminós.

En l'inici de l'últim temps de partit, la cistella de Poitier ha estirat l'avantatge dels de Txus Mateo. Gaby Deck s'ha convertit en clau en aquests minuts de duel per als blancs i la diferència ha arribat als 9 punts a cinc minuts per al final. Dubljevic responia per a no deixar els taronja eixir-se'n del partit, però tornaven a patir amb l'encert de Deck i el joc coral dels locals. Els valencians, amb Chris Jones i Harper al capdavant de nou, han tornat a tensar el duel per a posar-se a només dos punts del Reial Madrid a minut i mig del final. De nou Deck, al qual s'ha sumat Tabares, aigualien la festa als de Mumbrú, que no es rendien amb un clau Jones, que posava als valencians a 2 punts dels locals a quinze segons del final. Els de Mumbrú se l'han jugat a la desesperada amb diversos llançaments, que no han tingut encert, i els madrilenys han resistit per a aconseguir una victòria que els rescabalara de l'amarga derrota de dimarts contra el Baskonia