Punt final a una temporada històrica

El València Basket cau en el tercer partit del play-off per 78 a 85 davant del Reial Madrid.

El València Basket ha lluitat fins al final
El València Basket ha lluitat fins al final / Ballesteros (Efe)
11 de juny 2019 - 01:22

El Reial Madrid ha guanyat el tercer partit del play-off per 78 a 85, es classifica per a jugar la final de lliga i posa punt final a una temporada històrica per al València Basket, amb el títol de l'Eurocup i la classificació per a jugar l'Eurolliga.

El partit ha començat amb igualtat màxima. Els primers minuts tenien color taronja però, quan faltaven quatre minuts per a acabar el primer quart, el Reial Madrid ja controlava el marcador. El València Basket dominava el joc interior, però nombroses errades en el tir exterior el condemnaven a anar a remolc. El primer quart ha acabat en 19 a 20.

La maquinària taronja apujava la intensitat en el segon quart. Will Thomas era el jugador més destacat i arrossegava els seus companys. A falta de 3.40 per a acabar el segon quart, el València Basket ha marcat la màxima diferència, amb el 34 a 28. Però el partit estava condemnat al patiment. Així, al descans s'ha arribat amb tres punts per dalt, 38 a 35.

En la represa del partit, el Reial Madrid ha estat més encertat. El València Basket ho ha intentat, ha lluitat, però la definició i l'encert des de fora han sigut vitals. El tercer quart s'ha parat amb 60 a 63.

No es resignaven ni el València Basket ni la Fonteta. L'afició demanava forçar el quart partit i l'esperança ha vingut amb un triple de Van Rossom a falta de poc més de dos minuts, amb el marcador en 78 a 79. Hi havia temps per a somiar, però Campazzo tornava a macar diferències. Només quedava temps per a l'ovació de gala per part de tot el pavelló a Rafa Martínez, molt emocionat, que tancava una etapa carregada d'èxits. L'eliminatòria estava sentenciada, però l'afició agraïa la magnífica temporada feta pel València Basket i acomiadava al seu gran capità. El València Basket ja pensa en la pròxima temporada, on espera l'Eurolliga com a flamant campió de l'Eurocup.