Primera victòria del València Basket en la Lliga Endesa

El conjunt taronja s'imposa a la canxa de l'UCA Múrcia per 68 a 81.

Aaron Doornekamp, uns dels millors del partit amb Will Thomas
Aaron Doornekamp, uns dels millors del partit amb Will Thomas / Marcial Guillén (Efe)

El València Basket ha aconseguit la primera victòria en la Lliga Endesa a costa de l'UCAM Múrcia en un partit jugat al palau dels esports de la capital murciana. El conjunt dirigit per Jaume Ponsarnau ha pres aire després del mal inici d'aquesta temporada, ja que han perdut els dos primers partits contra l'Unicaja i el Reial Madrid. L'heroi del partit, un incontestable Will Thomas, amb uns números que de segur el converteixen en el MVP de la jornada: 25 punts, 8 rebots i 4 assistències.

El València Basket ha estat per davant dels murcians durant quasi tot el partit, gràcies a la bona circulació del baló i a un gran equilibri entre el joc interior i l'exterior de l'equip. L'UCAM Múrcia s'ha vist bloquejat davant els recursos ofensius dels de Ponsarnau. Només mitjançant accions individuals de jugadors com Soko, Rojas o Doyle els locals s'han mantingut vius en el partit.

El partit ha començat a trencar-se a les acaballes de la primera part. Tres triples molt seguits del València Basket, de la mà de Doornekamp, Sastre i Van Rossom, han fet augmentar la diferència a favor dels valencians. Els dos equips han encarat el túnels dels vestidors amb un marcador de 31 a 42, una diferència d'11 punts que donava molta confiança al conjunt taronja.

En la represa, el guió de l'enfrontament no ha variat molt. De la mà de Will Thomas, el València Basket s'ha crescut i, fins i tot, ha aconseguit que la diferència de punts arribara fins a 18. L'UCAM Múrcia, en l'últim quart del partit, ha encadenat algunes cistelles seguides per a intentar acurtar distàncies, però els taronges han mantingut la tensió i no han desaprofitat l'avantatge obtingut.

Al remat, el partit ha acabat amb el resultat de 68 a 81. Una victòria treballada i molt necessitada per al València Basket, que així s'espolsa els dubtes sobre el seu joc.