La primera victòria en l'Eurolliga haurà d'esperar

El València Basket ha perdut per 76-77 contra l'Asvel Villeurbanne en un partit marcat pel polèmic arbitratge

Fall converteix una cistella
Fall converteix una cistella / Miguel Ángel Polo

El primer triomf del València Basket en l'Eurolliga es resisteix. L'equip taronja ha caigut per 76-77 contra l'Asvel Villeurbanne a la Fonteta, en la segona jornada de la màxima competició continental. Una falta dubtosa en atac de Harper a dos segons del final amb el marcador empatat ha permés als francesos llançar dos tirs lliures que han sentenciat el duel.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha començat millor el partit i ha aconseguit una renda important d'onze punts en acabar el primer període (27-16). Els taronja han mantingut el ritme fins a l'equador del segon període, però de sobte se'ls han acabat les idees en atac. Els francesos han aprofitat que el València Basket només ha anotat quatre punts en els últims cinc minuts per a posar-se per davant en el marcador abans del pas pels vestidors (38-42).

En la represa, l'avantatge visitant ha crescut fins als deu punts (42-52), però Harper i Rivero han tornat a acostar els taronja a només tres punts a la fi del tercer quart (59-62). L'Asvel Villeurbanne ha portat la inicitaiva en els instant finals, però el València Basket ha aconseguit empatar gràcies, en bona part, a un pletòric Josep Puerto. I quan millor estava el d'Almussafes, Mumbrú l'ha enviat a la banqueta, en una decisió que no ha agradat a la Fonteta. Harper ha situat l'empat a 76 a falta d'un minut de joc i els taronja han tingut l'última posessió del partit per a guanyar. Però els àbitres, en una decisió més que controvertida, han xiulat falta en atac de Harper quan faltaven dos segons per al final. Els francesos n'han tingut prou amb encistellar-ne un per a endur-se un triomf que torna a posar en evidència la irregularitat dels valencians.