Primera victòria a casa en Eurolliga (87-73)

Segona victòria dels de Mumbrú en la competició europea

Primera victòria del València Basket en Eurolliga com a local
Isabel Adam
27 d'octubre 2022 - 22:51

El València Basket ha signat la seua primera victòria com a local en l'Eurolliga, en guanyar per 87-73 l'Alba de Berlín a la Fonteta. Ha sigut un duel en què els taronja han dominat pràcticament els 40 minuts, amb bon treball des de la defensa i en el rebot, on l'equip ha desenvolupat un joc coral, amb 44 assistències. Chris Jones s'ha convertit en el màxim anotador taronja, amb 20 punts, 8 assistències i un 28 de valoració.

Els de Mumbrú s'han mostrat sòlids des de l'inici i han posat un primer parcial de 12-6. L'Alba de Berlín reaccionava fins a empatar el duel, però els taronja, liderats pel pivot Bojan Dubljevic, que ha fet 9 punts dels 23 del primer quart, tornaven a posar-se per davant. Amb un 23-20 començava un segon temps en què Josep Puerto, Chris Jones i Kyle Alexander han posat la maquinària dels valencians a moltes revolucions. Han sigut minuts importants per a Alexander, que havia anotat 10 punts fins aquell moment del partit. El València Basket se n'ha anat al descans amb un avantatge d'11 punts, amb un marcador de 50 a 39.

El pívot taronja, Bojan Dubljevic, en el transcurs del duel contra l'Alba de Berlín a la Fonteta

La distància dels valencians s'ha incrementat a la represa fins als 15 punts, de nou amb Kyle Alexander dominant per damunt de l'anella. Els alemanys han reaccionat amb dues accions individuals de Delow, per retallar les distàncies amb l'equip local. Ara bé, arribava la reacció dels taronja, amb un triple de San Van Rossom i un altre sobre la botzina de Xabier López-Arostegui, que han deixat el lluminós en 72-55 en aquest tercer temps.

En la primera meitat de l'últim quart l'equip ha perdut frescor en atac i tan sols ha anotat 4 punts en cinc minuts d'aquest temps final. El triple de Víctor Claver ha sigut providencial i ha trencat l'empenta de l'Alba de Berlín, per situar els valencians de nou 14 punts per damunt. Chris Jones tornava a liderar l'equip i les seues cistelles el convertien en el màxim anotador del duel, amb 20 punts. Tot per a segellar una victòria final per 87-73 d'un equip taronja que ha rebut l'ovació de la Fonteta.