Primera derrota a l'Eurolliga (66-71)

El València Basket ha perdut contra el Barça a la Fonteta en un partit amb polèmica arbitral.

Bojan Dubljević, durant el partit contra el Barça
Bojan Dubljević, durant el partit contra el Barça / Miguel Ángel Polo (Efe)

El València Basket ha trencat la ratxa de victòries en l’Eurolliga en perdre per 66-71 contra el Barça en el duel de la tercera jornada de la competició europea. L'equip taronja s'havia situat per davant durant tota la primera meitat del partit. En la segona, ha dominat la defensa dels blaugrana, que han arribat a tindre un avantatge de 15 punts. L'espenta final del València Basket no ha acabat amb victòria.

L'equip taronja ha començat el primer temps amb més intensitat que el Barça, amb un destacat Dubljevic que anotava 10 punts. L'entrenador blaugrana, Jasikevicius, ha posat en el partit Oriola i Calathes, que no han donat facilitats als valencians. El primer quart ha acabat amb 19-16 al marcador.

Al segon quart els taronja continuaven per davant, amb bona direcció de Guillem Vives, encara que amb xicotetes diferències. Abans del descans ha tornat a la pista el jugador del València Basket, Vanja Marinkovic, en superar els seus problemes d'esquena. Els dos equips han conclòs aquest temps amb un ajustat 35-33

Ha sigut després de la represa quan ha començat a dominar l'equip blaugrana. Els valencians només han anotat 9 punts en el tercer temps, que ha acabat 44-54. En el tram final, i amb l'eixida d'Abrines, el Barça continuava posant en dificultats als taronja i s'han arribat a col·locar per davant de 15 punts. Dos triples del taronja Kalinic i la direcció de Van Rossom han sigut clau en aquest temps per a acostar-se a l'equip català. No ha sigut prou per a superar el Barça, que se n’han anat amb victòria de la Fonteta per 66-71.

A l'equip blaugrana ha sigut baixa l'ala pivot Nikola Mirotic, una de les grans estreles de l'equip, que informava en el seu Twitter que ell era el jugador que havia donat positiu en Covid-19 després del partit de l'Eurolliga de divendres contra el Zenit de Sant Petersburg. El jugador ha dit que es troba bé i que segueix les indicacions dels metges.