Ponsarnau passa la primera prova a la Fonteta guanyant el Bayern de Munic

El València Basket guanya el Bayern de Munic per 82-56.

Marinković intenta jugar la pilota davant de l'atenta mirada de Ponsarnau
Marinković intenta jugar la pilota davant de l'atenta mirada de Ponsarnau / Efe
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
16 de novembre 2019 - 00:47

El València ha guanyat el Bayern de Munic per 82-56 en la primera prova de foc que tenia a la Fonteta: el primer dels quatre partits seguits que poden marcar el futur de l'entrenador Jaume Ponsarnau i la mateixa dinàmica de l'equip. La primera prova l'ha superada amb èxit. Diumenge vindrà la segona, aquesta volta en la Lliga, amb el Saragossa, un equip que ocupa la segona posició en la taula. Mentrestant, la victòria d'aquesta nit ha sigut la segona del València en l'Eurolliga i, com en l'altra ocasió, també a la Fonteta. Pel que fa al resultat (82-56), torna a fer renàixer en un sector de l'afició l'anomenat esperit de Burgos, aquell partit de Lliga que guanyaren els taronja amb un equip seriós i de manera contundent.

El València ha aconseguit una diferència de deu en la primera part

El primer quart ha acabat amb un 20-16, un més quatre a favor del València Basket. Després d'un inici vacil·lant, Joan Loy ha posat el 17-12 en el marcador i engegava el motor del València després de molts minuts d'igualada tècnica. En el primer quart els dos equips s'han examinat mútuament i han valorat les seues forces. El segon quart, que ha acabat amb 39-29, deu punts a favor del València, el doble de diferència que en el primer, ha servit perquè l'equip de Ponsarnau es fera provisionalment l'amo del partit. Però abans ha hagut de véncer els dubtes dels primers minuts i l'eterna amenaça de no saber controlar els resultats a favor.

Un triple de Maodo, amb assistència d'Alex King, ha posat els bavaresos per davant, amb un 24-25. La reacció dels locals ha vingut de la mà de Marinković, que, aprofitant el contraatac, ha tornat a posar en el marcador els cinc punts de diferència a favor del seu equip. El mateix jugador ha encertat un triple i ha guanyat un rebot defensiu. És a dir, que en pocs minuts els de Ponsarnau, amb cistella de Laberye, han trencat el partit amb 35-27, encara que la diferència final ha sigut dos punts menys (39-29), quan els jugadors se n'han anat cap als vestidors.

Vanja Marinković ha fet un partit espectacular

El millor jugador del València, amb diferència, durant aquest primer temps ha sigut Vanja Marinković, amb 13 punts. Monroe i l'exvalencianista Lučić, en principi dos dels millors jugadors del Bayern, no han tingut encert anotador. Tot i que han jugat prou minuts, els dos han anotat només 4 punts cada un. El major anotador ha sigut, per contra, Koponen, amb 6. En rebots defensius els dos equips han estat igualats: 11 per al València i 12 per al Bayern. El que ha marcat la diferència és el gran nombre de pilotes perdudes pels alemanys: 10 en aquesta primera part.

El tercer quart, amb un 59-47, ha deixat clar que, excepte gran sorpresa, el partit era per als taronges. I això que Lučić, reivindicant-se segurament amb la que un dia va ser la seua afició, ha donat un esglai posant el marcador –quasi ell a soles– en un 39-36. Tot el que no havia fet en la primera part semblava que era capaç de fer-ho en la segona. Però el València no s'ha deixat atemorir i, en una de les reaccions espectaculars de l'equip, ha sabut llevar la iniciativa al Bayern. Dos triples, un de Vives i un altre de Doornekamp, han tornat la confiança als taronja.

El Bayern s'ha afonat en l'últim quart

Marinković, ja consagrat com el millor del partit, ha deixat el marcador amb una diferència respectable de 49-36. Fins i tot Motum, un home que no està tenint la sort de cara a la Fonteta, ha fet un triple que ja deixava molt complicades les coses per als alemanys. En l'últim quart, el sempre actiu Quino ha fet que el València respirara amb un 65-50. El Bayern, mal posicionat al camp, amb una defensa que obria molts buits i amb la pèrdua de tota fe en la victòria, ha tirat la tovallola. En definitiva, gran partit de Marinković, però recolzat en el joc col·lectiu, amb una defensa imbatible i un bon sentit de l'oportunitat en l'atac. Els 19 punts de Marinković, els 14 de Motum i els 13 de Vives parlen també molt bé de l'esforç compartit dels jugadors, pel que fa a l'encert de cara a la cistella.

        

També et pot interessar

stats