Ponsarnau passa l'examen de Burgos

El València Basket guanya per 62-93 el San Pablo de Burgos i trenca la mala ratxa de cinc derrotes consecutives en la lliga i en Europa.

Bojan Dubljevic i Quino Colom han sigut els dos jugadors més destacats | EFE

El partit amb el San Pablo Burgos s'havia convertit en una vertadera final per al València Basket perquè la situació era molt delicada després de cinc derrotes consecutives. L'Eurolliga no li va bé al València, però la derrota contra l’Unicaja en lliga per 13 punts tampoc augurava res bo en la competició local. Jaume Ponsarnau podia vore perillar el seu futur com a entrenador, i només calia fer un acte d'autoritat a Burgos. És el que han fet els taronges amb dos jugadors destacats quan el partit encara era incert, Bojan Dubljevic i Quino Colom. El primer demostrant el seu poder físic en defensa i en atac, i el segon conduint la pilota i l'equip.

Després del resultat final és difícil vore la gran preocupació que existia en la banqueta i en els jugadors durant el primer quart. El San Pablo se l'ha emportat amb un 16-15 perquè el València no acabava d’arrancar. Sobretot erraven, per precipitació, nombrosos tirs des de la línia de tres. L'estadística no enganya. Durant eixe primer quart no han col·locat en la cistella cap dels sis llançaments que han fet. Jaume Ponsarnau no parava de fer carasses i, encara que el València no estava fent un mal partit, el resultat no acompanyava.

Quino Colom ha conduït l'equip durant molts minuts

En el segon quart, un gran Quino Colom ha fet que l'equip començara a funcionar. I les dos recomanacions de l'entrenador han sigut ateses: la victòria era necessària, vital, i havia de construir-se sobre la fortalesa defensiva i el control de la pilota en els atacs estàtics. L'equip ho ha entés i les coses han començat a rodar. El segon quart, i amb ell la primera part, han acabat amb un 29-42.

Durant el tercer quart, el Burgos ha intentat eixir de la seua indolència, però només ha pogut intentar, sense aconseguir-ho, que el València no se n'anara de la distància de deu punts que ha mostrat durant molts minuts en el marcador. Però els de Ponsarnau els han tret de polleguera en defensa, una posició en què els burgalesos no sabien què fer amb la pilota, i l'han acabat perdent per consumició del temps reglamentari o intentant triples desesperats, condemnats al fracàs. A la fi del tercer quart, el marcador era de 45-68.

Els últims quinze minuts han sigut d'una superioritat absoluta dels taronges. Després de tant de temps sense guanyar han sumat confiança i una mica de ràbia per a deixar clar que aquest partit ha de servir perquè l'equip reviscole i oblide el malson de resultats que ve patint en les últimes jornades. De moment, el marcador final de 62-93 permet respirar a un entrenador amb l'aire fresc de Burgos, i a l’equip recuperar la moral per a afrontar una setmana difícil en què ha de jugar contra el Barça en l'Eurolliga, i contra el Gran Canària en l'ACB.