Ponsarnau continuarà una temporada més en el València Basket

Dirigirà per tercera temporada l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau, en la semifinal de la fase final de la Lliga Endesa contra el Kirolbet Baskonia
Jaume Ponsarnau, en la semifinal de la fase final de la Lliga Endesa contra el Kirolbet Baskonia / Manuel Bruque (Efe)

Jaume Ponsarnau seguirà com a entrenador del València Basket per a la pròxima temporada, en renovar el contracte fins, com a mínim, el 30 de juny de 2021.

Ponsarnau es va incorporar al cos tècnic del València Basket a l'estiu de 2016 i, després de dues campanyes exercint com a tècnic assistent, es va fer càrrec de l'equip com a entrenador en la temporada 2018-2019. En els seus dos cursos al capdavant de l'equip, Ponsarnau ha classificat l'equip taronja en dues ocasions en la tercera posició de la Lliga Endesa. I, en la temporada passada va aconseguir el seté títol en l'historial del club, amb l'Eurocup 2018-2019.

Com a entrenador ajudant, Ponsarnau va formar part del cos tècnic que va guanyar la Lliga Endesa 2016-2017 i la Supercopa Endesa 2017. Des que es va posar al capdavant del primer equip masculí, ha dirigit fins ara un total de 124 partits, amb un balanç de 74 victòries i 50 derrotes (59,6% de triomfs).

Ponsarnau ha comentat que el primer que li passa pel cap en renovar contracte "és que és una mostra de confiança al treball que hem fet i que s'ha vist que és un treball que suposa la implicació i el compromís de molta gent, el que en aquesta casa és molt important". A més, per al tècnic taronja demostra també "un nivell competitiu, una continuïtat respecte a la temporada passada i fins i tot a quan estava com a ajudant, que es va traduint en una capacitat de l'equip de jugar bé i que li permet a l'equip continuar creixent”.

Respecte a la nova temporada, el tècnic ha assegurat que el primer que vol fer és "mostrar que un valor important siga la continuïtat. Hi ha d'haver jugadors que seguisquen, per a poder transmetre aquesta filosofia d’entrenament rere entrenament per a anar més ràpid en el procés d'evolució. Perdre jugadors com Matt Thomas o Will Thomas va ser un hàndicap del qual ens vam haver de reconstruir. Una vegada identificat aquest valor, tocar coses que ens permeta el mercat per a fer aquest pas que hem vist que podem fer per a millorar la capacitat competitiva de l'equip, amb determinats jugadors amb virtuts”.

El director esportiu, Chechu Mulero, analitza la renovació comentant que, per a ell, “és clar que els resultats d’aquesta temporada han sigut resultats conseqüents, convenients per al club, que el club perseguia, hem quedat tercers de la Lliga Endesa, evidentment en una lliga excepcional, però no deixem de ser tercers, i crec que la participació en la Turkish Airlines Euroleague ha sigut notable.

Hem barallat per a estar entre els 8 primers després d'un inici amb derrotes importants. És veritat que acabem amb una sensació agredolça encara que barallant partit a partit. Crec que els resultats de la temporada són prou bons com per a pensar que Jaume ha de continuar. Si a això li sumes el desenvolupament d'alguns dels jugadors més joves de la plantilla, com han anat incrementant el seu pes en la plantilla, com en el cas d'Alberto Abalde o Vanja Marinkovic, que s'han anat consolidant... són elements que ens han portat a pensar que havia de continuar Jaume”.

També et pot interessar

stats