La pissarra de Peñarroya trenca la imbatibilitat del Barça (79-87)

Sense complexos ha eixit el València Basket al Palau Blaugrana

Sam Van Rossom manté la pilota davant la pressió de Laprovittola
Sam Van Rossom manté la pilota davant la pressió de Laprovittola / Agència Efe

El València Basket ha pres a l'assalt el Palau Blaugrana. Amb només set jugadors del primer equip, el conjunt taronja han vençut el Barça, fins ara líder invicte de la Lliga Endesa. La pissarra de Peñarroya s'ha imposat a la superioritat de la banqueta de Jasikivecius. 

Un últim quart per a emmarcar de Jasiel Rivero (18 punts) i de Bojan Dubljevic (15 punts) ha acabat decidint un partit al qual el Barça mai ha sabut prendre-li el pols i que ha arribat igualat fins a l'últim quart. No li ha bastat al Barça el gran partit de Mirotic davant el gran joc coral valencià, en el qual els joves Josep Puerto i Jaime Pradilla eren peces fonamentals de la victòria al costat de Xabi López-Arostegui.

Amb una rotació en què els joves havien de donar un respir als set jugadors de la primera plantilla, els de Peñarroya han jugat amb ritme en atac i amb una defensa impecable. Rivero i López Arostegui estaven entonats i, a pesar de les rotacions, el Barça no trobava la fórmula per a escapar-se d'un València minvat per les lesions.

A mesura que corrien els minuts, i espentats per un Peñarroya que havia estudiat el partit al mil·límetre, el València Basket ha començat a creure que podria conquerir el Palau Blaugrana. Dos triples consecutius de Dubljevic han fet sonar totes les alarmes del Barça a sis minuts del final. A pesar que els de Jasikevicius ho han intentat, el conjunt taronja no mostrava fissures. Victòria contra tot pronòstic i el Barça continua líder, però ja no hi és invicte.

També et pot interessar

stats