El desencert en atac condemna el València Basket, a Salamanca (55-44)

Kahleah Copper, amb 20 punts i 6 rebots, ha sigut tot un malson per a les taronja

Marie Gülich intenta taponar Kahleah Copper
Marie Gülich intenta taponar Kahleah Copper / @AlexLorrys

El Perfumerías Avenida i València Basket s'han enfrontat al pavelló Würzburg de Salamanca en el primer partit de la final de la lliga femenina, una sèrie que es decidirà al millor de tres. L'equip valencià ha aguantat els primers minuts, però molt prompte les de Roberto Íñiguez han trencat el partit amb un parcial de 10 a 0. La defensa de les de Salamanca ha col·lapsat l'atac valencià i l'avantatge per a les de casa ha arribat fins a dotze punts, 22-10.

L'equip taronja ha continuat sense idees en l'atac posicional, però almenys ha millorat en defensa. L'objectiu d'acostar-se en el marcador abans del descans quasi s'ha pogut complir. Anotar els resultava quasi impossible, fins i tot en els tirs lliures. N'han errat cinc en la primera part, que ha acabat amb un resultat de 31 a 23 a favor de les de Salamanca.

En la represa, sis punts seguits de Kahleah Copper han ampliat encara més l'avantatge, que fins i tot ha arribat a quinze punts (41-26). L'expulsió de Roberto Íñiguez ha donat esperances a l'equip taronja, que ha intentat enganxar-se al partit i retallar la diferència (44-38). Però hui les de Rubén Burgos han estat molt desencertades cara a l'anella. Amb un 30% en tirs de dos i un 0 de 12 en triples, guanyar el partit han sigut faena impossible. 55-44 a favor de les de Salamanca i dijous, a la Fonteta, el València Basket tindrà l'oportunitat d'igualar l'eliminatòria amb el seu públic.