Pau Gasol ja és llegenda dels Lakers

L'equip de l'NBA ha retirat el seu dorsal i l'ha penjat al costat dels més grans de la història de la franquícia

Pau Gasol posa amb la seua família durant la retirada de la samarreta de l'exjugador
Pau Gasol posa amb la seua família durant la retirada de la samarreta de l'exjugador / Phillip Kim

Pau Gasol ja és història dels Lakers. L'exjugador espanyol de bàsquet ha viscut una nit molt especial al Crypto.com Arena, pavelló on juga la franquícia de Los Angeles, després que aquesta haja retirat el seu dorsal, el 16, i l'haja penjat al més alt al costat del dels més grans de la seua història.

"A la ciutat de Los Angeles, a 'la nació dels Lakers': us estime profundament, us estime per a sempre. Gràcies per fer-me sentir tan especial", ha dit un molt emocionat Gasol, que no ha pogut evitar les llàgrimes en diversos moments de la nit.

La dinastia més glamurosa de l'NBA —i la més llorejada al costat dels Boston Celtics— s'ha posat dret per a honrar un Gasol que va formar una aliança memorable, dins i fora de la pista, amb Kobe Bryant amb qui conquistà dos anells el 2009 i el 2010.

A partir d'ara, tot aquell que mire al sostre del Crypto.com Arena veurà el 16 de Gasol al costat del 8 i el 24 del seu germà Kobe i al costat d'altres herois dels Lakers com Magic Johnson (32), Kareem Abdul-Jabbar (33), Shaquille O'Neal (34) o Jerry West (44).

La samarreta de Gasol penjada al Crypt.com Arena
La samarreta de Gasol penjada al Crypt.com Arena / Phillip Kim

Per a entendre la magnitud d'aquesta gesta n'hi ha prou amb veure que els Lakers només han retirat els dorsals de 12 jugadors —inclòs el de Pau— i que l'espanyol és el primer no estatunidenc a aconseguir-lo.

L'acte va començar amb un vídeo de Vanessa Bryant, viuda de Kobe Bryant, qui va presentar Gasol elogiant la seua qualitat humana "com a company, com a home i com a amic".

A continuació, les pantalles de l'estadi van mostrar una entrevista del 2018 de Bryant, amb el corresponsal d'Efe a Los Angeles Antonio Martín, en la qual l'escorta exigia rotundament que el dorsal de Gasol fora retirat pels Lakers.

Una vegada descoberta la samarreta al més alt de l'estadi, Gasol, "aclaparat" per l'homenatge i totalment commogut, ha donat les gràcies a tots els presents, però també ha recordat "la persona i la cara" que lamentablement no veia a l'estadi, la de Kobe Bryant.

A l'homenatge no van faltar convidats molt especials. El de Sant Boi va estar acompanyat per la seua esposa i fills, pels seus pares i germans —inclòs Marc Gasol—, i per inoblidables companys dels júnior d'or com Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes o Juan Carlos Calderón.

Però també van ser presents companys dels seus anys de vi i roses en els Lakers com Derek Fisher o Metta Sandiford-Artest i referents de la franquícia com Kareem Abdul-Jabbar. Qui no va poder estar va ser LeBron James, que està recuperant-se d'una lesió.

Al marge de les estreles, va destacar sobretot l'afecte i el reconeixement d'un Crypto.com Arena pràcticament ple per a retre tribut a un Gasol el nom i el número del qual romandran ja per sempre al cel dels Lakers i l'Olimp de l'NBA.

També et pot interessar

stats