Passeig del València Basket a Saragossa (74-97)

El València Basket ha guanyat el Saragossa per 74-97. Els taronges continuen quarts en la Lliga i el Saragossa es complica la permanència.

ACB Photo
ACB Photo / E.Casas

El València Basket ha sigut molt superior al Saragossa. No dubta ningú de la gran diferència de qualitat que hi ha entre els dos equips. Un és quart en la classificació de la Lliga ACB i lluita per ser cap de sèrie en els play-offs, mentre que l'altre està en la línia roja del descens. Però el que no s'esperava ningú és que el Saragossa oposara tan poca resistència en la pròpia pista. Demà, si venç algun dels seus competidors per la cua, el Saragossa cauria directament en posicions de descens.

L'equip de Vidorreta ha tardat a entrar en el partit. Havia jugat contra el Baskonia feia només 48 hores. Però la impassivitat del Saragossa ha fet que, a partir del moment que Doornekamp ha empatat a 8, l'equip aragonés perdera ja per sempre més l'avantatge en el marcador.

Erick Green i Van Rossom, jugadors destacats

La gelor d'ambdós equips ha fet que el primer quart acabara amb un 16-21. A destacar un Erik Green molt actiu i un Van Rossom resolutiu. En el Saragossa, per contra, algunes accions destacades de Dragovic i poc més.

El segon quart ha suposat el distanciament dels valencianistes, que amb una defensa efectiva i capacitat de recuperació del baló, han aconseguit llançar-se a un 30-43. La segona part ha acabat amb un 13 a favor del València Basket i amb un rival incapaç de plantar-li cara.

En el tercer quart, el Saragossa ha despertat un poc. Això ha fet que Txus Vidorreta demanara un temps mort en el qual ha reprotxat al seu equip haver-se relaxat en defensa i haver permés reduir l'avantatge en deu punts. Un triple de Gary Neal al final del tercer quart animava els locals posant la diferència a huit punts. Aquest quart ha acabat amb 61-69.

Doornekamp i Van Rossom anul·len el Saragossa

L'últim quart ha començat amb un triple de Doornekamp i una cistella de Green. El València s'ha posat de nou amb una diferència de 13. La majoria dels rebots han sigut per als groguets i han tornat els triples de Van Rossom i Doornekamp. Joan Sastre ha errat per dos voltes una de les cistelles més fàcils de tota la temporada, cosa que ha provocat una situació un tant absurda.

Pep Cargol ha demanat als seus més tensió en el partit i els ha retret haver tirat per terra l'acostament en el marcador, que havien tingut durant el tercer quart. El partit ha acabat amb una diferència important per als de Vidorreta, de 74-97. El València continua així amb una bona ratxa de victòries en tan sols una setmana: contra el Gipuskoa, el Baskonia i hui, amb el Saragossa. Objectiu: ser cap de sèrie en els play-offs de la Lliga.