Pallissa del CSKA (71-96) al València Basket

El València Basket ha perdut a La Fonteta per 71-96 amb el CSKA en la seua estrena europea aquesta temporada.

San Emeterio en una jugada amb Nikita Kurbanov.
San Emeterio en una jugada amb Nikita Kurbanov. / Twitter @cskabasket

El València Basket ha patit un dur correctiu a La Fonteta en la seua estrena en l'Eurolliga davant l'actual campió, el CSKA de Moscou. Un resultat considerable a La Fonteta que, tot i ser contra el que podem considerar el millor equip europeu del moment, no deixa de ser un colp important per als de Jaume Ponsarnau. Una nit per a oblidar a La Fonteta des del principi a la fi. El pròxim partit, a domicili, contra l'Olympiacos, que també ha perdut, serà a mort. I molt haurà de millorar l'equip taronja per a aconseguir un resultat positiu.

El primer quart (54-76) ja escenificava la superioritat dels russos. El València, guanyador de l'Eurocup i amb molts fitxatges nous, es presentava com un equip competitiu, però la realitat ha sigut una altra. Tot i això, durant la primera part semblava que l'equip no havia perdut el pols del partit i podia en qualsevol moment, en una arrancada d'orgull, intentar la remuntada. Tant és així que l'equip moscovita patia cada volta que Mike James eixia de la canxa.

Apagó a La Fonteta i 25 segons que han afonat al València

Potser ha sigut una premonició del que venia: l'apagada que ha patit La Fonteta quan faltaven 25 segons per a la finalització del segon quart i, amb ella, la primera part. En eixe moment, un triple de Joan Sastre havia acurtat diferència amb menys dotze per al València. Però el 37-44 ha esdevingut en només uns segons -una volta ha tornat la llum al pavelló- en un 38-50 després de dues errades garrafals de la defensa valencianista. Dos triples consecutius de Hilliard han deixat tocats els de Ponsarnau i les coses no s'han solucionat en la segona part.

Aquesta segona part ha sigut un martiri per als taronges. Tota esperança de remuntada ha desaparegut. La defensa molt feble, els tirs lliures no han entrat i les jugades d'atac han estat quasi sempre mal planificades. L'equip ha començat a sentir-se inferior al rival i el tercer quart ha acabat amb un 54-76 que podia haver sigut més ample. L'últim quart ha sigut per a oblidar. Això sí, un Vam Rossom que ha tingut un dels seus pitjors partits, ha aconseguit un triple. Només ha sumat quatre punts en tot el partit. Una dada que ho diu tot.

El pròxim partit amb l'Olympiacos mesurarà les possibilitats valencianistes en l'Eurolliga

El resultat final, 71-96, amb un menys 25 és una desfeta taronja. Uns minuts abans la diferència negativa era de 29. Ha sigut quan els de Ponsarnau han intentat acurtar diferències, però el minut final ha sigut desesperant per als valencianistes. El públic se n'ha anat despagat de La Fonteta. Sabia que era possible perdre, que entrava en l'estadística, però no per un resultat tan gran. Si el València vol fer alguna cosa en l'Eurolliga i estar entre els huit primers equips d'Europa, haurà de donar-ho tot a Grècia d'ací a uns dies. L'Olympiakos l'espera.