Nigèria sorprén els Estats Units en el primer partit de preparació dels Jocs

La selecció africana es converteix en la primera de la història del continent que aconsegueix derrotar els nord-americans

Tatum bota la pilota
Tatum bota la pilota / Twitter: @usabasketball

La selecció de Nigèria ha infligit una dura derrota a la dels Estats Units (87-90) en el primer partit de preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio dels nord-americans. La selecció africana es converteix en la primera de la història del continent que aconsegueix derrotar els Estats Units.

Tot i que els estatunidencs tenien les absències de Devin Booker, Khris Middleton i Jrue Holiday que estan disputant la final de la NBA, la derrota es pot qualificar de sorpresa. Els nigerians, amb sis jugadors de l'NBA, van anotar 20 de 42 triples, amb l'escorta Gabe Vincent, que juga als Miami Heat, com a jugador més destacat amb 21 punts. Per part nord-americana, Kevin Durant va anotar 15 punts, però només 2 dels seus 11 primers llançaments.

Aquesta és l’onzena derrota de l’equip nord-americà amb jugadors NBA en més de 200 partits i la tercera en un amistós, després de les patides contra Itàlia i Austràlia. Eliminats en quarts de final del Mundial 2019 per França, en l'última gran competició disputada, els Estats Units comencen amb mal peu la preparació per als Jocs.

Però el seu entrenador, Greg Popovic, ho veu d’una altra manera: "Només fa quatre dies que entrenem i ells estan concentrats un mes. És una lliçó de la qual hem d'aprendre i no crec que siga la fi del món", va dir a la conclusió del partit.

Quarta victòria d'Espanya

La selecció espanyola de bàsquet ha aconseguit la quarta victòria en quatre partits de preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio. L’equip entrenat per Sergio Scariolo ha guanyat França a París per 79-87, amb una gran actuació de Ricky Rubio, autor de 23 punts.

Rocky Rubio, en una acció del partit
Rocky Rubio, en una acció del partit / Yoan Balat (Efe)

Després d’un primer quart igualat (23-20), la millora en la defensa en el segon període ha permés a Espanya anar-se’n al descans amb un avantatge de nou punts (36-45). França ha reaccionat després del pas dels vestidors i ha aconseguit retallar diferències a la fi del tercer quart (57-59). Però l’aparició d’un Ricky Rubio estel·lar, amb 17 punts en l’últim període, ha sentenciat el partit per als espanyols i l'ha fet mereixedor del MVP.