Mor la llegenda de l’NBA Kobe Bryant en un accident d’helicòpter

Els experts creuen que la boira ha pogut causar el sinistre, en què ha mort la filla de 13 anys i set persones més.

Mor la llegenda de l’NBA Kobe Bryant en un accident d’helicòpter

L’exjugador de bàsquet de l’NBA Kobe Bryant, la seua filla Giana, de 13 anys, i set persones més han mort aquest diumenge en un accident aeri quan l’helicòpter en què viatjaven s’ha estavellat a la localitat de Calabasas, a Califòrnia.

Va nàixer a Filadèlfia fa 41 anys, estava casat amb Vanessa Lanie i tenia quatre filles. La llegenda del bàsquet es va retirar el 2016 i es considera un dels millors jugadors de l’NBA, ja que ha format part en 18 ocasions de l’equip de les estreles durant els 20 anys de carrera amb els Lakers. Bryant va guanyar cinc anells de l’NBA i dues medalles d’or en els jocs olímpics amb l’equip dels Estats Units.

L’helicòpter Sikorsky S-76 ha partit cap a les 9 hores enmig d’una intensa boira i quasi una hora després, segons testimonis, l’aeronau s’ha precipitat i s’ha incendiat.

Els experts creuen que la boira ha pogut causar l’accident

Encara que a penes han començat les investigacions sobre els motius de l’accident, alguns investigadors aventuren com a possibilitat la densa boira. El Departament de Policia de Los Angeles ha donat a conéixer que havien pres de la decisió d’aterrar tots els seus helicòpters el diumenge al matí a causa de les males condicions per a volar. No obstant això, l’helicòpter en què viatjava Kobe Bryant va decidir volar.

Per la seua banda, Kurt Deetz, un expilot que solia transportar a Bryant en aquest helicòpter, ha dit que la nau estava en perfectes condicions i que l’accident ha sigut causa probablement pel mal temps i no per problemes mecànics.

L’NBA es vist de dol

Impactats, figures de l’esport, no sols del bàsquet, han retut homenatge a Bryant a través de les xarxes socials. “T’estime i sempre em faràs falta”, ha escrit Shaquille O’Neal, que ha emocionat als seus seguidors amb les seues paraules de desconsol per la pèrdua de la seua “neboda Gigi”, el seu “amic, germà, soci”. Pau Gasol ha admés estar “més que destrossat” en assabentar-se de la notícia de la defunció del seu amic, al qual considera el seu “germà major”.

La jornada del diumenge ha tingut un sentiment de dol i desolació dins de l’NBA, després de conéixer-se la tràgica mort de l’estrela dels Lakers, la qual cosa ha fet que tots els equips dels huit partits que s’ha disputat li reteren un sentit homenatge.

El món de la política, encapçalat pel president Donald Trump i el seu predecessor en el càrrec Barack Obama, també ha fet sentir el seu dolor i ha oferit el seu condol per la tràgica mort de Bryan. A aquests noms il·lustres s’ha sumat estreles de Hollywood i celebritats del món de l’espectacle dels Estats Units.

També et pot interessar

stats