Mor ‘Che’ González Lázaro, primer internacional del bàsquet valencià

L'exjugador d'equips com el Reial Madrid o el Barcelona va participar en els Jocs Olímpics del 1960

Miguel Ángel 'Che' González, en una tenda especialitzada en bàsquet
Miguel Ángel 'Che' González, en una tenda especialitzada en bàsquet / Twitter: @BasketPlanetVLC

Miguel Ángel Che González, primer internacional espanyol valencià i exjugador entre altres del Barcelona i del Reial Madrid, va morir aquest dilluns als 83 anys.

Després de començar a jugar en la Unió Naval de Llevant, González va explotar en el Di-Mar, també de València, la qual cosa li va permetre començar una carrera fora de la seua ciutat a principi de la dècada dels 60 que el va portar també a clubs com el Picadero, el Joventut o el Manresa, en el qual va tancar la seua carrera en l'elit en els anys 70.

Acabada aquesta etapa va arribar a jugar en la secció de bàsquet del València CF en Segona Divisió a les ordes del seu gran mentor, Juan Martínez, i va tornar a la seua posició original de pivot, encara que la seua etapa professional va ser sobretot com a quatre.

González va ser internacional amb la selecció espanyola, amb la qual va acumular 68 partits oficials i va disputar els Jocs Olímpics de Roma el 1960 i dues edicions de l'Eurobasket. En els Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona va ser un dels portadors de la torxa olímpica al seu pas per València. També va ser membre de la selecció que en 1963 va conquistar la medalla de plata en els Jocs Mediterranis.

També et pot interessar

stats