Mal inici de la Lliga del València Basket a Màlaga

L'Unicaja de Màlaga ha guanyat el València Basket, 86-73, en el primer partit de la Lliga Endesa. En el tercer quart, els malaguenys s'han apoderat completament del partit.

Vives obstaculitza el llançament de Fernández | Efe

Unicaja ha sigut una màquina perfectament coordinada i poc ha pogut fer el València contra el partit elèctric que han realitzat jugadors tan diferents, però tan essencials en l'equip malagueny, com ara Wiltjer, Jaime Fernández i Brian Roberts. El grup andalús ha treballat coordinament i aquestes figures han aparegut consecutivament. En la primera part, els 13 punts de Wiltjer, tres triples, que han deixat paralitzat l'equip taronja, tot i que el primer quart ha acabat amb un igualat 19-17. En el segon quart, ha sigut Fernández qui era imparable i ha contribuït a augmentar la diferència (45-34); i en el tercer la batuta corresponia a Brian Robert, que ha demostrat que és capaç de fer punts, d'obrir corredors increïbles amb un estil i una gràcia que fan les delícies de l'afició, però que destrossen psicològicament el rival. El València, al final del tercer quart, ha sigut una embarcació a la deriva amb 18 punts per davall dels locals (68-50 )

Jaume Ponsarnau s'ha estrenat amb un rival molt complicat

Jaume Ponsarnau s'ha estrenat com a entrenador en un partit molt complicat, amb un rival difícil amb què qualsevol resultat era esperable. És difícil saber si la derrota és més un demèrit del València o cal atribuir-la al brillant partit d'Unicaja. El que està clar és que les absències de San Emeterio, Rafa Martínez i Diot han pesat com una llosa. Són tres jugadors fonamentals i potser podrien haver aturat la tempesta perfecta que ha caigut sobre l'equip durant el tercer quart.

Els taronja han corregut molt, però mai no s'han trobat còmodes. Un bon exemple n’ha sigut Bojan Dubljevic, que s'ha esforçat però ha errat molt, tant en defensa com en atac.

Lesió en el muscle de Mike Tobey

Mike Tobey ha donat la cara en moments complicats, i ha demostrat capacitat de reacció i ha anotat algunes cistelles que feien albergar alguna esperança de recuperació en el tercer quart, quan l’Unicaja s'escapava irremeiablement. Tobey s'ha hagut de retirar lesionat en l'últim quart, amb problemes al muscle. Caldrà esperar l’informe oficial de l'equip per tal de saber si ens podem trobar en una lesió preocupant. En aquest últim quart, el València ha evitat un resultat d'escàndol i, a les acaballes, Joan Sastre anotava un triple i posava el marcador 80-69. Es reduïa l'avantatge a onze punts de diferència. Una mostra de punt d’honor, però poc més. A la fi, el marcador de 86-73 no admet cap dubte sobre el just vencedor.

A la fi, mal dia per als taronja, inici decebedor, però sobre el qual no es poden fer anàlisis pessimistes. El Màlaga va ser molt superior, però el València té plantilla, experiència i ganes per a remuntar el deficient inici en el pròxim partit a la Fonteta, contra el Reial Madrid. Ponsarnau ha dit que vol un equip amb més agressivitat que tàctica, reconeixent, això sí, que les dues coses han de tindre el seu valor en una idíl·lica balança. A la Fonteta caldrà convertir la teòrica en pràctic en un campionat, la Lliga Endesa, que no ha fet més que començar.