El Madrid trau 18 punts al València a la Fonteta

El València Basket ha caigut davant del Reial Madrid a la Fonteta, per 70-88. Un mal tercer quart dels taronja dona la victòria als blancs.

Guillem Vives intenta aturar Sergio Llull
Guillem Vives intenta aturar Sergio Llull / Efe

El València ha caigut per 18 punts davant d'un Reial Madrid que ha arribat a tindre 20 punts de diferència en el tercer quart (46-66), després que els taronja han resistit l'allau blanca durant els quarts anteriors. En la primera part, el València ha fet un joc seriós en defensa i atac que feia possible pensar en la victòria. El 24-28 del primer quart i el 41-45 del segon presentaven una diferència mínima de quatre punts a favor dels madridistes. I això que Sergio Llull, l'estrela del partit, ja havia començat a anotar els seus triples.

La pausa de la segona part i l'inici del tercer quart han desfigurat l'equip de Jaume Ponsarnau. Ell mateix ha dit que durant aquest període "no hem entés res". Contràriament, sí que ho ha fet l'equip de Pablo Laso, que, amb una defensa impenetrable i amb un atac que diuen molt a favor de l'actual campió de lliga, se n'ha eixit en el marcador.

La infermeria comença a ser un problema per al València

La presència del gran nombre de baixes en els taronja i d'alguns dels seus homes clau s'ha convertit en un verdader problema per al València. Com l'any passat, la infermeria està passant factura. Possiblement també el calendari. En els dos partits de lliga, el València s'ha enfrontat amb l'Unicaja a Màlaga, en un pavelló sempre difícil, i allí va rebre una severa derrota. I ara el Madrid, a la Fonteta. Ambdós eren rivals difícils i les derrotes podien ser possibles, però no deixa de fer pressió a un equip, com ara el València, que en aquests moments es queda l'últim de la classificació, amb zero punts i un percentatge negatiu de 31. El pròxim partit amb l'UCA Múrcia esdevé així una prova molt seriosa i guanyar és quasi una obligació. El calendari, certament, no ha acompanyat.

El madridista Sergio Llull ha sigut un dels botxins dels taronja

L'afició sabia que la victòria del València aquesta setmana a Europa suposava un reforçament de la moral de l'equip, però no era ni de bon tros una assegurança de vida per a guanyar al Madrid. L'equip blanc ha volat sobre la Fonteta amb jugadors, com ara Sergio Llull i Randolph. El primer ha anotat 16 punts, amb un encertat de cinc dels huit triples que ha intentat. I l'americà ha demostrat que, malgrat els problemes de l'any passat, és jugador d'elit quan està en forma. En el València, com sempre, la bona anotació de Bojan Dubljevic, amb 15 punts.

El València ha intentat la remuntada en l'últim quart

La caiguda al pou del tercer quart (46-66) no ha pogut solucionar-se amb la reacció final de l'últim quart. Els triples de Joan Sastre, Aaron, Guillem Vives i Sam Van Rossom han aconseguit deixar la diferència en 12 punts. Però era la milloria de la mort: la reacció madridista ha tornat a deixar el València fora de joc. Els blancs jugaven amb un avantatge tan important que podien permetre's fins i tot algun esglai. El València jugava contrarellotge i a la Fonteta pregaven per un miracle que finament no ha arribat. L'última cistella dels madridistes, un triple des de ben lluny, ha sigut tota una metàfora: el llarg camí que encara ha de recórrer el València per a véncer el campió. El Madrid també es col·loca líder amb aquesta victòria.