El Lucentum perd la primera lluita per a pujar a la LEB Or davant del Canoe

El millor de cinc partits aconseguirà l’ascens a la LEB Or.

El Lucentum tracta de trencar la defensa del Canoe
El Lucentum tracta de trencar la defensa del Canoe / José Fco.

El Lucentum ha posat tot de la seua part però no ha sigut prou. En aquest primer partit dels play-offs per l’ascens a la LEB Or, els més de 4.000 aficionats que s’han allargat al pavelló Pedro Ferrándiz han gaudit d’un bàsquet de gran qualitat. El Canoe ha dominat al llarg del partit, encara que els d’Alacant no els ho han posat fàcil.

El primer quart ha començat molt igualat i els jugadors trobaven moltes dificultats per a engrossir el marcador. Però els madrilenys han encertat en els atacs i, en establir una diferència de 7-18, l’han poguda mantindre fins al final del quart, que ha quedat en 15-24.

El descans ha sigut decisiu per a establir l’estratègia adequada per tal de reduir l’avantatge de 9 punts del Canoe. Els de David Varela han començat a trobar-se dins del partit i es col·loquen a només un punt, 28-29, fins a l’empat a 34 punts a només un minut i mig del final del quart.  El Lucentum ha pressionat en defensa, ha aconseguit el domini del rebot i oferia una ofensiva més organitzada. A pesar que l’empat ha continuat només per uns segons i aquest quart s’ha resolt amb un avantatge dels del Real Canoe de dos punts, 37-39.

Els alacantins tornen a aprofitar el temps de descans per a estudiar l’ofensiva en el tercer quart i, als tres minuts, un triple d’Orion torna a empatar el partit a 44. Però una millor defensa i un ràpid atac donen als madrilenys millors resultats i tornen a avançar-se en 5 punts.

Però els de Varela no renuncien a la victòria. Continuen la pressió i redueixen la diferència a un punt, 50-51, encara que finalment el quart acaba en 50-56, 0-5 per als del Canoe. El dominicà Tyson Pérez ha sigut clau per a aquest parcial i és que el jugador s’ha convertit en el malson dels del Lucentum, tant per la habilitat per als rebots com per l’absència d’errades a l’hora d’encistellar.

L’últim quart ha destacat per la pressió defensiva del Canoe. No obstant això, els del Lucentum han empatat a 60 gràcies a una esmaixada espectacular d’Amadou Sidibe. Des d’aquest moment, el conjunt de Miguel Ángel Aranzábal ha aconseguit el control del partit i, a menys de tres minuts del final, un triple de Tyson ha col·locat el marcador en 69-77. La pressa per a acurtar aquesta diferència s’ha traduït en diverses errades que finalment han donat la victòria al Real Canoe per 74 a 84.

Encara queden quatre partits per a poder capgirar aquest resultat. El pròxim assalt, diumenge a les 18:00 hores també a Alacant.