El Lucentum guanya el segon partit del play-off d'ascens a la LEB Or contra el Canoe

Després d'haver perdut el primer assalt, els de David Varela es van refer diumenge, guanyant 87-60 i situant l'eliminatòria en un 1-1.

Lobo s'obri pas davant la defensa del Canoe en un atac del Lucentum
Lobo s'obri pas davant la defensa del Canoe en un atac del Lucentum / José Francisco Martínez

Ningú va dir que seria fàcil, encara més després d'haver perdut contra el Real Canoe el primer partit a casa. Però el Lucentum d'Alacant va apel·lar a l'orgull ahir diumenge davant de 3.800 seguidors per tal d'aconseguir la victòria en aquest segon matx, també disputat al pavelló Pedro Ferrándiz.

L'equip alacantí es va mostrar concentrat a tothora, inclús des de l'escalfament. La gran defensa que va aplicar per fer front al Canoe i el joc col·lectiu en atac foren les dos claus de la victòria, que va tindre en Orion Outerbridge el seu màxim valedor (MVP del partit amb 17 punts, 5 rebots i 1 assistència). El partit va començar molt igualat, amb un Tyson Pérez com a figura dels primers compassos i que va anotar els primers 7 punts del conjunt madrileny. No obstant això, l'equip alacantí va aguantar la tempesta fins que dos triples consecutius de Kingsley i Rivero els donaren 9 punts d'avantatge. El primer quart va finalitzar amb 25-17 a favor del Lucentum.

Durant el segon quart, l'equip alacantí va continuar plantejant el seu joc seriós tant en defensa com en atac, traduït en un augment gradual del seu avantatge. Outerbrindge va seguir imposant la seua autoritat en l'anella, mentre que la resta de l'equip sempre va saber donar suport al jugador de Boston. Al descans, el marcador reflectia un resultat de 52-30 que donava moltes esperances al conjunt alacantí, sobretot si ho jutgem per tot el que s'havia vist en la pista.

El Lucentum confirma la seua superioritat en la segona part

El tercer període va oferir la imatge d'un Lucentum encara més fort, que desbordava en atac fins al punt d'arribar a una diferència de 30 punts en el minut 24 (65-35) després d'un triple de Pedro Rivero. Des d'aleshores, el partit va entrar en una dinàmica d'errades per part dels dos equips, que finalitzaren el tercer quart amb un resultat de 74-46.

Durant l'últim quart, l'equip alacantí va jugar a mantindre i assegurar, d'una manera més que notòria, l'avantatge que havia aconseguit durant tot el partit, fins arribar al definitiu 87-60 que els donava la victòria.

Al remat, el Lucentum no es rendeix i continua en la lluita per a poder ascendir a la categoria de plata del bàsquet espanyol. Per a aconseguir-ho, intentarà desbaratar els plans al Real Canoe el divendres dia 1 de juny al pavelló Pez Volador, a partir de les 20 hores, en el tercer partit d'aquest play off.