LeBron James fa història en convertir-se en el màxim anotador de l'NBA

Supera a Kareem Abdul-Jabbar que havia deixat la marca en 38.387 punts

Lebron James fa història de l'NBA
LeBron James fa història de l'NBA

LeBron James ha aconseguit aquesta matinada l'olimp de la NBA. Amb una cistella en retrocés al final del tercer quart, l'estrela dels Lakers ha superat el llegendari rècord de Kareem Abdul-Jabbar i s'ha convertit així en el màxim anotador de la història de l'NBA.

LeBron necessitava 36 punts aquesta nit en el partit entre Los Angeles Lakers i els Oklahoma City Thunder per a batre els 38.387 punts de la llegendària marca d'Abdul-Jabbar.

Al final, només va necessitar tres quarts per a aconseguir-ho i, quan per fi ho va aconseguir, LeBron va alçar els braços cap al cel enmig de l'eufòria en l'estadi Crypto.com Arena de Los Angeles.

Per aquesta gesta l'NBA es va interrompre momentàniament el partit i hi va retre tribut a un LeBron amb llàgrimes als ulls i que va donar les gràcies a la família, als amics i als companys.

"Tota la vostra ajuda, tota la vostra passió, m'han ajudat a arribar a aquest punt", va afirmar.

També va dir que "ni en un milió d'anys" hauria somiat amb aquesta nit màgica.

Abdul-Jabbar, present a Los Angeles per a veure com LeBron li arrabassava un rècord vigent des de 1989, es va abraçar amb "King James" al centre de la pista i va posar per a la foto del relleu entre dos mites del bàsquet.

L'any passat, LeBron es va convertir en el màxim anotador de la història de l'NBA si se sumen els punts aconseguits en temporada regular amb els dels partits de play-off, però el registre oficial de l'NBA no té en compte les anotacions de les eliminatòries.

Aquesta nova fita de LeBron, de 38 anys, se suma a una carrera monumental: 20 anys de trajectòria al màxim nivell, quatre títols de l'NBA (2012, 2013, 2016, 2020), quatre premis MVP de la temporada regular (2009, 2010, 2012 i 2013) i dèneu seleccions per a l'All-Star.

Tot i això, la nit no va ser redona per a l'aler dels Lakers. El seu equip va caure per 130 a 133 contra els Oklahoma Thunder i continuen fora de les posicions que els permetrien jugar els play-off.

També et pot interessar

stats