Els Lakers retiraran el 16 de Pau Gasol

L'equip de Los Angeles penjarà la camiseta del català a l'Staples Center el 7 de març del 2023, el dia que juguen contra els Memphis Grizzlies

Pau Gasol, amb la camiseta dels Lakers
Pau Gasol, amb la camiseta dels Lakers / Twitter: @Lakers

Pau Gasol continua fent història, fins i tot quan ja s'ha retirat. Els Lakers retiraran la seua camiseta amb el número 16 i la penjaran a l'Staples Center de Los Angeles el 7 de març del 2023. El català es converteix així en el primer espanyol, i en un dels pocs europeus, que aconsegueix aquest reconeixement a la millor lliga de bàsquet del món, l'NBA.

"Un campió, una llegenda i part de la família dels Lakers per sempre", es pot llegir a l'anunci que ha publicat l'equip de bàsquet californià. Pau Gasol va jugar als Lakers des del 2008 fins al 2014 i va guanyar l'NBA. El català es va convertir també en el primer espanyol que obtenia l'anell de campió.

Gasol ha disputat 18 temporades a l'NBA, amb els Memphis Grizzlies, els Lakers, els San Antonio Spurs, els Chicago Bulls, els Milwaukee Bucks i els Portland Trail Blazers. El pivot ha jugat 1.226 partits, en què ha assolit una mitjana de 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps per partit.

Però més enllà de les xifres, Gasol també ha deixat empremta en l'NBA per moments inoblidables, com l'amistat amb el desaparegut Kobe Bryant, la camiseta del qual també penja del pavelló, o el salt inicial davant el seu germà Marc en el Partit de les Estreles del 2015.

També et pot interessar

stats